bilimsel

Amgen Vakfı'dan gençlere bilimsel araştırma deneyimi fırsatı

Amgen Yaz Araştırma Programı ile üniversitelerde bir araştırma projesine dahil olan öğrenciler; program süresince staj yaptıkları kurumlarda önemli araştırma projelerine katılıyor ve uygulamalı laboratuvar deneyimi kazanıyor

Amgen Vakfıdan gençlere bilimsel araştırma deneyimi fırsatı

Biyoteknoloji şirketi Amgen'!n, Amgen Vakfı aracılığıyla yürüttüğü global araştırma deneyimi programı Amgen Scholars’ın 2024 programı için başvurular 1 Şubat’a kadar devam ediyor.

Amgen Vakfı aracılığıyla 1991 yılından bu yana yürütülen programlar ile, lokal liselerden dünyanın önde gelen eğitim kurumlarına kadar geniş bir öğrenci-öğretmen havuzuna ulaşılıyor.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinde bir araştırma projesine dahil olan öğrenciler; program süresince staj yaptıkları kurumlarda önemli araştırma projelerine katılıyor, uygulamalı laboratuvar deneyimi kazanıyor . Öğrenciler aynı zamanda araştırma projelerini paylaştığı, biyoteknoloji hakkında bilgi edindiği sempozyumlara katılma şansı da yakalıyorlar. Dünya genelinde 25 üst düzey enstitünün ev sahipliği yaptığı yaz araştırma programında, 905 üniversite ve kolejden 5,300'den fazla Amgen Scholars mezunu bulunuyor.

üAmgen Türkiye Genel Müdürü Gülden Berkman, Amgen olarak gençlerde bilim tutkusu yaratmak için sürekli yenilikçi projelere imza attıklarını , Amgen Scholars Programı bünyesindeki tüm çalışmaların da bu amaçla uyumlu olduğunu belirterek;  "Amgen Vakfı bünyesindeki projelerimizle gençlere daha kaliteli bir bilimsel eğitim sunmak için çalışıyoruz. Global olarak 2007 yılında çalışmalarına başlayan Amgen Scholars Programı’na, 5,300’den fazla öğrenci katılmış durumda. Katılımcıların %58’inin kadınlardan oluşması bizim için ayrıca mutluluk verici. Amgen Türkiye olarak Amgen Scholars Programı’nın önemli parçalarından biriyiz. Kurulduktan sadece iki yıl sonra, 2009’da, programın Türkiye ayağını devreye aldık. O günden bu yana 13 üniversiteden toplam 71 öğrencimizin, Avrupa’nın önde gelen eğitim kurumlarının yaz dönemi araştırma programına dahil olmasını sağladık. 2023’te ise ülkemizden toplam 523 başvuru arasından 11 öğrencimiz yine bu yolla programa kabul aldı. Önümüzdeki yıllarda bu sayının daha da artmasını amaçlıyoruz.”

2024 yılı Amgen Scholars Programı’na başvurular 1 Şubat Perşembe günü sona eriyor. Daha fazla bilgi için Amgen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar