Uzay

30 Haziran Dünya Astroid Günü

Sibirya’nın Tunguska bölgesine dev meteorun düştüğü gün olan 30 Haziran Uluslararası Asteroid Günü kabul ediyor.

30 Haziran Dünya Astroid Günü

Takvim yaprakları 30 Haziran 1908’i, saatler 11:45’i gösterirken Sibirya'nın uçsuz bucaksız toprakları olağanüstü bir patlamayla sarsılmıştı. Rusya'nın başkenti Moskova’nın yaklaşık 3 bin kilometre doğusunda meydana gelen olayın neden meydana geldiği yıllarca araştırıldı ve sonunda meteor düşmesi sonrası meydana geldiği anlaşıldı.

Birleşmiş Milletler tarafından Sibirya’nın Tunguska bölgesinde meydana gelen astroid faciasının tarihi Uluslararası Asteroid Günü kabul edildi.

Asteroid Gününde  uzaydan dünyaya yakınlaşan sayısız göktaşının yarattığı tehdide dikkat çekiliyor ve bugün meteor tehlikesine karşı bilincini artırmak için küresel fırsat olarak değerlendiriliyor.

Beşinci Uluslararası Asteroid Günü olan 30 Haziran 2019 Pazar tarihinde de  tüm dünyada göktaşı tehlikesine dikkat çekiliyor.  Bu yıl, Asteroid Günü etkinlikleri asteroitlerin güneş sistemimizin oluşumundaki rolüne ve teknolojideki ilerlemelerle asteroidlerin daha iyi tespit edilmesi, izlenmesi ve analiz edilmesine odaklanılacak.

Yorumlar