Teknoloji

YouTube tarayıcıdan video indirme özelliğini deniyor

YouTube tarayıcıdan video indirme özelliğini 9 Ekim’e kadar Premium hesap kullanıcılarının hizmetine açtı. Test amaçlı uygulamanın ne zaman açıklanacağı bilinmiyor.

YouTube tarayıcıdan video indirme özelliğini deniyor

YouTube, bilgisayarınızın internet tarayıcısından video indirmenin yöntemlerini test ediyor. Sistem şuan için sadece Premium hesap kullanıcılarının hizmetine açık ve 19 Ekim’e kadar sürmesi planlanıyor.

Android ve iOS‘ta YouTube Premium, çevrim dışı görüntüleme yapabilmeniz için video indirmenize olanak tanır. YouTube videolarını indirme özelliği, ödeme yapan abonelerin bugün etkinleştirebileceği bir denemenin parçası olarak artık masaüstü web’e geliyor.

YouTube video indirme özelliği nasıl aktif hale getirilir?

Sistem tarafından kayıtlı gözüküyorsanız veya desteklenen Opera, Edge, Chrome ve Google gibi tarayıcılar kullanıyorsanız, bir video izlerken hemen altında indirme seçeneğini görebilirsiniz. 9to5Google, konuya ilişkin şu ekran görüntülerini paylaştı...

İndirme butonuna tıkladığınız zaman, YouTube videoyu otomatik olarak indirecek. Sol tarafta bulunan Downloads ya da İndirilenler klasöründe kaydedecek. Bu sayede sizde tıpkı Spotify ve YouTube Music platformlarında olduğu gibi daha sonra ne zaman isterseniz, videoları görebileceksiniz.

YouTube Premium üyeliğimiz sonlandığında videolara ne olacak?

YouTube, Premium üyelere bile 19 Ekim’e kadar deneme süresi tanıdığı için, video indirme özelliğinin kesin çıkış tarihi ve detaylarına dair bir bilgi bulunmuyor.

YouTube Premium ve YouTube Music’de bulunan aboneliklerimiz sonlandığında hesabımız nasıl ki ücretsiz sürüme geri dönüyorsa, bu test özelliği de başarılı bulunmazsa listeler dahil pek çok yüklenen videonun silineceği tahmin ediliyor. 

Yorumlar