Teknoloji

Yapay Zeka insan rüyalarına el attı!

Yapay zeka teknolojisinin yeni hamlesi ile insan rüyaların kontrol edilmesinin mümkün olduğu iddia edildi.

Yapay Zeka insan rüyalarına el attı!

Son yıllarda neredeyse her alanda hayata entegre olabilen yapay zeka, artık rüyalara da musallat olacak.

Prophetic şirketinin geliştirdiği giyilebilir yapay zeka destekli nöroteknolojik cihaz  Halo sayesinde insanların rüyalarının kontrol edilebileceği öne sürüldü.  Cihaz henğüz test aşamasında ama gelecek yıl piyasaya sürülmesi için hazırlıklar da başladı...

Prophetic tarafından geliştirilen giyilebilir yapay zeka destekli nöroteknolojik bir cihazdır. Bu cihaz sayesinde insanların rüyalarını kontrol edebildiği iddia edildi.

HALO, MORPHEUS 1 YAPAY ZEKA SİSTEMİNİ KULLANIYOR

Bussiness Insider'ın haberine göre, Halo'nun beyin verileri üzerinde eğitilmiş çok modlu yapay zeka modeli Morpheus-1 üzerinde çalıştığı ve beynin prefrontal korteks bölümünü uyarmak için yazılı komutlar yerine ultrason hologramlarını kullandığı kaydedildi.

HALO, REM UYKUSUNDA İNSAN BEYNİNE MANUPULE EDİCİ SİNYALLER GÖNDERİYOR
 Böylelikle cihaz kullanıcının "REM" yani rüya görmenin gerçekleştiği en derin uyku aşamasına ulaştığını algıladığında rüya görmeyi tetiklemek için beyne sinyaller gönderiyor.

LUCID DREAMING AŞAMASINDA İNSAN UYUDUĞUNUN FARKINDA DEĞİL

Lüsid rüyalar, rüya görenin uykuda olduğunun farkına vardığı bir rüya türüdür.

Lüsid rüyada, kullanıcıları sınırlayan tek şeyin hayal gücü olduğu ve olağanüstü ortamlar inşa edip keşfedebilecekleri, rüya karakterleriyle konuşabilecekleri hatta uçabilecekleri belirtildi.
 
HALO CİHAZI 2025 YILININ KIŞ AYLARINDA SATIŞA SUNULACAK 

Lüsid rüyalar görülmesini sağlayan ve henüz test aşamasında olan Halo'nun internet sitesinde yaptığı açıklamada 2025 yılının kış ayında dünya genelinde çıkış yapmayı planladığı görüldü.

Ayrıca test aşamasının başladığı ve gönüllü denekler arandığı duyurusuyla birlikte 400'den fazla kullanıcının bu nöroteknolojik giyilebilir cihazı denemek için beta aşamasına kayıt oluşturduğu aktarıldı.

Yorumlar