Teknoloji

Yapay zeka hangi sitelerden edinilebilir, ücretleri ne kadar?

Yapay zekayı denemek, yapay zeka eğiterek onunla çalışmak isteyenlerin sayısı hızla artıyor. Peki yapay zekaya en kolay nasıl ve hangi fiyatlarla ulaşabilirsiniz? Hangi yapay zeka hangi adreste?

Yapay zeka hangi sitelerden edinilebilir, ücretleri ne kadar?

Yapay zeka sitelerini denemek isteyen veya yeni bir yapay zeka sitesi arayanlar için işte en iyi yapay zeka sitelerinşn adresleri

Yapay zeka sitelerinin sayıları artıyor

Yapay zekaya her ne kadar endişe ile yaklaşılsa da artık teknolojşik hayatın olmazsa olmazları arasına girme yolunda hızla ilerliyor. Özellikle Microsoft, Samsung, ve diğer kurumsal şirketler tarafından geliştirilen teknolojilerle yapay zeka siteleri sayıca arttı. Microsoft’un da OpenAI şirketiyle ortaklık kurmasıyla birlikte yapay zeka teknolojisi oldukça hızlı ilerliyor.

Yapay zeka siteleri 1: ChatGPT

Milyonlarca insan tarafından kullanılan ve belki de en popüler yapay zeka uygulaması olan ChatGPT, sohbet etmekten kodlamaya her işi kolaylaştırıyor. OpenAI tarafından kullanıma sunulan ChatGPT iki versiyon ile geliyor. Ücretsiz sürüm GPT 3.5 yazılı olan her şeye cevap verebilirken 2022 yılına kadar olan verilerle sınırlıdır. Aylık $20 abonelik ücretine sahip olan GPT 4 ise daha gelişmiş versiyondur. Bu versiyonda DALL-E gibi gelişmiş yapay zeka uygulamalarına erişim imkanı sunularak daha detaylı kullanılabiliyor.

Adresi: https://chat.openai.com

Yapay zeka siteleri 2: Google Gemini AI

Google, geçtiğimiz sene Bard’ı duyurmuştu. Yapılan değişikliklerle Bard olarak bilinen arayüz artık Gemini oldu. Yapay zeka siteleri arasında adını duyuran Gemini, standart ve Advanced olmak üzere iki versiyonda geliyor. Standart versiyon ücretsizken, Gelişmiş sürümü aylık 719.99TL’den sunuluyor. Gelişmiş modeli karmaşık görevlere cevap verebiliyor, resim oluşturma yeteneğine sahip, ve Gmail ve Docs gibi Google uygulamalarıyla çalışabiliyor.

Adresi: https://gemini.google.com/

Yapay zeka siteleri 3: Copilot

Microsoft, OpenAI ile ortaklık kurmasıyla birlikte BingAI’yı Copilot olarak değiştirdi. Düne kadar sadece ücretsiz sürüme sahip olan uygulama, açıklanan yeni haberle birlikte artık ücretli versiyona da sahip. Ücretsiz sürümdeyken de Copilot, yapay zeka resimleri oluşturabiliyor, GPT-4 kullanıyor, ve internete erişimi var. Copilot Pro versiyonu ile birlikte artık daha da gelişmiş hale gelen yapay zeka sitesi, en yoğun zamanlarda bile GPT-4 ve GPT-4 Turbo’ya öncelikli erişim sağlıyor. Ayrıca Microsoft Office uygulamaları ile de entegre çalışabiliyor. Microsoft Copilot Pro, aylık olarak 720TL abonelik ücretine sahip.

Adresi: https://www.copilotai.com/

Yapay zeka siteleri 4: Midjourney

En gelişmiş metinden resme yapay zeka uygulamalarından biridir. Açıklamalara göre metinden yola çıkarak oldukça gerçekçi ve sanatsal görüntüler oluşturabilen bu yapay zeka en popüler görsel oluşturma sitelerinden biridir. Henüz beta sürümünde olan bu uygulamaya siz de katılabilirsiniz. Midjourney, Basic, Standard, Pro, ve Mega olmak üzere dört farklı ücretli abonelik modeli ile sunuluyor.

Basic: Ayda 10 USD, 25 ücretsiz görüntü
Standard: Ayda 30 USD, 150 ücretsiz görüntü
Pro: Ayda 60 USD, sınırsız görüntü
Mega: Ayda 120 USD, sınırsız görüntü

Adresi: https://www.midjourney.com/

Yorumlar