Teknoloji

Xiaomi, Avrupa Pazarında Huawei’yi Geçti

2020 yılının ikinci çeyrek verilerine göre Çinli teknoloji firmalarından Xiaomi, Huawei’yi geçmeyi başardı ve Avrupa pazarındaki en büyük pazar payına sahip 3. firma oldu. Firma ilk 5’te en çok büyüyen marka olmayı da başardı.

Xiaomi, Avrupa Pazarında Huawei’yi Geçti

2020 yılının ikinci çeyreğini geride bırakmamızla beraber bu döneme ait raporlar da yavaş yavaş açıklanmaya başladı. Açıklanan son raporlar arasında Avrupa akıllı telefon pazarına ait rapor da yer alıyor. Listede Xiaomi yükselişiyle dikkat çekiyor.

Yılın ilk çeyreğinde tam %145 gibi inanılmaz bir büyüme yakalayan Xiaomi, başarılı performansını yılın ikinci çeyreğinde de sürdürdü. İkinci çeyrekte de satışlarını artırmayı başaran firma, Canalys’in raporuna göre Huawei’yi geride bıraktı.

Bu yıla oldukça hızlı bir giriş yapan Xiaomi, gözünü bir başka Çinli teknoloji üreticisi olan Huawei’nin yerine dikmişti. O dönemde kıtanın akıllı telefon pazarında üçüncü sırada yer alan isim Huawei idi.

Yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %65 yükseliş yakalayan Xiaomi, bu anlamda ilk beş firma arasında zirveyi aldı. Xiaomi’nin toplam pazar payı ise %17 olarak açıklandı. Firma, Huawei’nin yaşadığı zorlukları kendi çıkarına kullanmayı planladığı için Avrupa pazarına odaklanmıştı.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarının merkezinde yer alan firmalardan biri olan Huawei, ABD yaptırımlarına maruz kalmıştı. ABD’nin bazı Avrupalı müttefikleri de Huawei yaptırımlarını destekleyen hamleler yapmıştı.

Samsung zirvedeki yerini korudu

Geçen yılın aynı dönemine göre %31 düşüş yaşayan Samsung, yine de listenin zirvesinde yer almayı başardı. Güney Koreli dev, pazardaki her 10 cihazın 3’ünün üreticisi oldu. Onu %21 pazar payına sahip Apple takip etti. Apple, %42 yükselişle Xiaomi dışında pazar payını arttırabilen ilk 5’teki tek firma oldu. 

Huawei ise yaşadığı sorunlara ve listede gerilemesine rağmen %17 pazar payına sahip ve dördüncü sırada bulunuyor. Geçen yılın aynı döneminde üreticinin satışları arasında yüzde 17’lik bir fark olduğu belirtildi. Listenin son üyesi ise %2 pazar payına sahip olan HMD Globaloldu. 

Yorumlar