Teknoloji

WhatsApp'ta kendine mesaj atmak isteyenlere müjde

WhatsApp'ta kendine mesaj gönderme nasıl yapılıyor?

WhatsAppta kendine mesaj atmak isteyenlere müjde

Slack mesajlaşma platformu kullanıcıların kendilerine mesaj göndermesine izin verirken. Telegram da mesajlar daha sonrası için kaydediliyor ve kendine mesajlaşma için özel bir kanal oluşturuluyordu. Ancak en yaygın mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta düne kadar bu mümkün değildi.

Donanimhaber.com teknoloji editörü Erkan Calp'in haberine göre;  WhatsApp'ta kendi kendine mesaj atma özelliği kullanıma açıldı. 

WhatsApp’ta kendine mesaj gönderme özelliği iOS uygulamasının 22.23.74 sürümüyle mümkün hale geldi. Android’de ise özellik, 2.22.23.77 sürümüyle sadece bazı kullanıcılar için geçerli olabiliyor.

WhatsApp’ın test ettiği cihaz bağlama (companion mode) özelliği ile bu uygulama sayesinde, kullanıcılar kendisine mesaj atarak küçük dosyaları da telefonlar aracılığı ile kablosuz olarak aktarabilecek.

Peki, WhatsApp’ta kendine mesaj atmak isteyenler yeni özelliği nasıl kullacak?

  • Kişiler listenizin en üstünde kendinizi görün.
  • Sohbeti açtığınızda isminizin altında "Kendine mesaj at" seçeneğini tıklayın.
  • Kendinize mesaj gönderin.
  • Bir süre sonra sık görüşülenler arasında isminizin olduğunu göreceksiniz.
    Ekran görüntüsünden de anlayacağınız üzere, kişisel numaranız artık doğrudan kişiler listesinde çıkıyor. Bu sohbeti açtığınızda, isminizin altında “Kendinize mesaj atın” şeklinde bir yazı çıkıyor. Bu özel sohbete gönderilen mesajlar, bağladığınız cihazlar arasında senkronize ediliyor ve uçtan uca şifreleniyor. Doğrudan kişi listenizden kendi telefon numaranıza mesaj gönderme özelliği kademeli olarak sunuluyor. Aynı sürüm yüklü olmasına rağmen yeni sohbet yazısını göremeyebilirsiniz.

Yorumlar