Teknoloji

Lüzumsuz merak: Thanos el şıklatığında öldünüz mü

İnternette yer alan girişimci sitelerinin lüzumsuz merak uyandıran sorularla ziyaretçi avlamasına ilginç bir örnek oluşturan siteyi şimdilik en çok İranlılar tıklıyor.

Lüzumsuz merak: Thanos el şıklatığında öldünüz mü

Sinemada gişe rekorları kıran Marvel’ın Avengers: Infinity War ve Avengers: Endgame filmleri popüler kültürü bir hayli etkiledi. Filmin kilit sahnelerinden Thanos’un parmak şıklatarak evereni yok etmesi hayli ilgi görmüştü. 

Evrende yaşayan canlıların yarısını yok ederek, “denge” ve “düzen” getireceğine inanan Thanos’un ilgi gören sahnesi girişimcilerin dikkatinden kaçmadı.

"Thanos evrenin yarısını yok ettiğinde size ne oldu?" diye merak ettiren ve tıklayanlara bu sorunun cevabını veren bir site kuruldu. didthanoskill.me sitesi şimdiden onbinlerce kişi tarafından tıklandı ve yükselişi sürüyor. Siteye en çok girişin İran'dan yapılması da dikkat çekiyor.

Did Thanos Kill You sitesi aslında tıklayana yüzde 50 şans veren iki cevap üzerine kurulu: 

"You were spared by Thanos" yani "Thanos seni bağışlad"ı ve  "You were slain by Thanos, for the good of the Universe" yani “Evrenin iyiliği için Thanos tarafından öldürüldün.”...

Tabi sitenin çok da iyi planlanmadığı ve ardarda tıklandığında iki ayrı cevabın aynı kişiye gönderildiğini de belirtelim. 

Yorumlar