Teknoloji

Google WiFi devri bitti, yerini Home uygulaması aldı

Google WiFi, App Store ve Play Store'dan kaldırıldı. Haziran ayında, uygulamanın kaldırılarak işlevlerinin Home'a devredileceği açıklanmıştı.

Google WiFi devri bitti, yerini Home uygulaması aldı

Google sene başında eski Wifi yardımcı uygulamasını Home uygulaması ile değiştireceğini açıklamıştı. Geçtiğimiz gün Google WiFi uygulaması mağazalardan kaldırıldı.

Teknoloji şirketi, yönlendiricileri yönetmek üzere WiFi uygulamasını kapattı. Böylece, kullanıcılar bütün bağlı cihazları tek bir yerden kontrol edecek. YaniGoogle Home uygulaması ile. Şirket daha önce Nest Wifi yönlendiricilerini başlatmıştı. Ama Google’ın önünde büyük bir engel vardı. Çünkü Home, WiFi uygulamasının sunduğu birçok işleve sahip değildi. Bu yüzden şirket yavaşça WiFi’deki işlevleri Home’a aktardı.

Son olarak, söz konusu uygulama Google Play ile App Store‘dan kaldırıldı. Haziran ayında zaten tüm süreç plana alınmıştı. Nihayetinde bu gelişmeyi şirket duyurdu. 2015’teki lansmanın ardından piyasaya sürülen uygulama, iOS‘ta dün ve Play Store‘da bugün kaldırıldı.

Play Store’da uygulama 5 milyonun üzerinde indirmeye sahipti. Artık indirme hakkı yeni kullanıcılar için mevcut değil. Uygulamayı daha önce yüklediyseniz ise uygulamayı arayarak listeyi göremeyeceksiniz. Ancak yine de “Uygulamaları ve cihazı yönet” listesinde bulabilirsiniz.

Belirtmek gerekir ki bugünden itibaren artık Google Wifi’da kontrol edebileceğiniz pek bir şey yok. Artık bir ağ kuramaz, ek bir Wi-Fi noktası ekleyemez veya ağ ayarlarınızı değiştiremezsiniz. Eski görselleştirmeleri ve düzeni tercih edenler için bağlantı istatistiklerini ve diğer bilgileri görüntülemek işe yarıyor. Bu muhtemelen altyapı değişiklikleri olana kadar çalışmaya devam edecek.

Ayrıca bütün işlevler Google Home‘daki “Wi-Fi” sayfasına taşındı. Böylece, Google Home yeniden tasarlanan Wi-Fi ‘Cihazlar’ sekmesini edindi. Home 2.37, Nest Wifi bildirimlerini yükseltti. Ayarların yeniden kullanımıyla daha hızlı cihaz kurulumu sağlıyor. Ayrıca Home 2.34, gerçek zamanlı Nest Wifi kullanımı ve ağ geçmişi grafikleri ekliyor. Son olarak Home, Google Wifi uygulamasından “gelişmiş ağ” ayarlarını destekliyor.

Hilal Bardakçı - Shiftdelete.net

Yorumlar