Teknoloji

Google+, Google'ın başını ağrıtıyor

Google, Google+ Nedeniyle Açılan Bir Davada ABD'deki Bazı Kullanıcılara Ödeme Yapacak

Google+, Googleın başını ağrıtıyor

Google, 2019 yılında fişi çekilen Google+ nedeniyle kullanıcılara ödeme yapacak. Açılan bir davada mahkeme heyetiyle anlaşan şirket, bu anlaşma kapsamında 7,5 milyon dolarlık ödeme yapacak. Kullanıcılar, 8 Ekim'e kadar ödeme başvurusunda bulunabilecekler.
 
ABD merkezli teknoloji devi Google'ın, başarısız olan bir sosyal ağı bulunuyordu. Bu sosyal ay, hatırlayabileceğiniz üzere "Google+" olarak isimlendiriliyordu. Şirket, tespit edilen gizlilik sorunlarının yanı sıra yeterince popüler olmaması nedeniyle Google+'ı kapatma kararı almıştı. Şimdiyse Google, konuyla ilgili olarak ABD'deki bazı kullanıcılara ödeme yapacağını açıkladı.

Google+'ın keşfedilen gizlilik sorunları, şirkete yönelik bir davanın açılmasına yol açmıştı. Ancak bu davayla ilgili şimdiye kadar bir gelişme yaşanmamıştı. Kullanıcılara gönderilen bir e-posta ise Google yetkililerinin mahkeme heyeti ile anlaşmaya vardığını ve bu bağlamda da kullanıcılara ödeme yapılacağını gözler önüne seriyor. Edinilen bilgilere göre Google, 7,5 milyon dolarlık ödeme yapacak.

Google'ın bazı Google+ kullanıcılarına gönderdiği e-postaya göre 1 Ocak 2015 ile 2 Nisan 2019 tarihleri arasında aktif hesabı bulunan kişiler, bu ödemeyi alma hakkına sahip olacaklar. Google'ın kişi başına yapacağı ödeme, gelecek taleplere göre belli olacak ve 12 dolara ulaşabilecek. Söz konusu e-postada yer alan bilgilere göre kullanıcılar, 8 Ekim 2020 tarihine kadar Google'dan para istemek için başvuru yapabilecekler.

Google+'ın gizlilik sorunları, ilk kez 2018 yılında gün yüzüne çıkmış ve giderek daha da derinleşmişti. Google, o dönemlerde yaptığı açıklamalarda 500 bin kullanıcının bu sorundan etkilendiğini ancak güvenlik açığına neden olan API'nin nasıl kullanılacağının kimse tarafından bilinmediğini, dolayısıyla da kimsenin bu durumdan etkilenmediğini ifade etmişti. Ancak şirket, bu açıklamaya rağmen açılan davadan kaçamamıştı.

 

Yorumlar