Teknoloji

Facebook'un akıllı gözlüğü telefonla bağlantı kuruyor

Facebook, ünlü gözlük markası Ray-Ban ile işbirliği yaparak akıllı gözlük geliştirdi.

Facebookun akıllı gözlüğü telefonla bağlantı kuruyor

Facebook, Ray-Ban işbirliği ile  geliştirilen akıllı gözlük telefonla bağlantı kuruyor. Bu sayede aramaları yanıtlama ve fotoğraf/video çekme gibi özelliklere de sahip.

Facebook, akıllı gözlüklerini piyasaya sürdüğünü duyurdu. Akıllı gözlük, çerçeve tasarımı ile dikkat çekiyor. Bununla birlikte, iki entegre 5 Megapiksel kameraya sahip. Facebook Assistant sesli komut ya da “yakala” düğmesiyle 30 saniyelik videolar ya da fotoğraflar çekmek mümkün. Ayrıca çerçeve içi hoparlörlerle müzik dinleyebilir ve telefon görüşmeleri yapabilirsiniz.

Ray-Ban Stories, yeni Facebook View uygulamasıyla eşleşiyor. Böylece, hikayelerinizi ve anılarınızı sosyal medyada sorunsuz bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bunun dışında kamera kurulumu, kullanıcıların fotoğraf ve videolarını uygulamaya yükledikten sonra 3D efektler eklemelerini sağlıyor. Ayrıca iOS ve Android‘deki Facebook View uygulaması, akıllı gözlükle yakalanan içeriği telefonunuzdaki uygulamalara aktarmayı, bunları düzenlemeyi ve paylaşmayı da kolaylaştırıyor.

Gözlüğün Beamforming teknolojisi ve arka plan gürültüsü engelleme algoritması, ileri bir arama deneyimi sağlıyor. Tıpkı kulaklıklar gibi. Ayrıca beyaz bir LED ise, video kaydı yaparken etraftakilere bunu belli etmek için yanıp sönüyor.

Fotoğrafları yakalamak için düğmesi de var

Kullanıcılar, fotoğrafları yakalamak ve bir açma-kapama düğmesi de dahil olmak üzere birkaç düğme ile gözlüğü kontrol edecek. Ayrıca gözlüğün sağ sapındaki dokunmatik yüzey, kullanıcıların ses seviyesini ayarlamak için kaydırma veya bir telefonu yanıtlama gibi işlevleri gerçekleştirmesini sağlayacak.

Ray-Ban Stories akıllı gözlükler, numaralı lenslerle uyumlu. Fiyatı ise 299 dolardan başlıyor ve lens seçeneklerine göre artıyor. Bu arada, ABD‘nin yanı sıra Avustralya, Kanada, İrlanda, İtalya ve İngiltere‘deki bazı mağazalarda satışa çıktı.

sihiftdelete.net

Yorumlar