Teknoloji

Blogerlar Post+ sayesinde Tumblr'dan para kazanabilecek

Tumblr, Post+ sayesinde kaybettiği kitleyi geri kazanmak istiyor. Blog yazarlarına para kazandıracak Post+ özelliği nasıl kullanılır?

Blogerlar Post+ sayesinde Tumblrdan para kazanabilecek

ABD menşeili blog platformu Tumblr  üyelerine para kazandıracak Post+ özelliğini kullanıma açtı.

 Tumblr, Aralık 2018’de cinsel içerikli paylaşımları tamamen yasaklama kararı almıştı. Bu politikası platform adına adeta bir dönüm noktası oldu. Kullanıcıların çok önemli bir kısmı, yeni karara tepki göstermiş ve uygulanmaya başladığı andan itibaren siteyi terk edeceklerini açıklamıştı. Nitekim öyle de oldu.

Mart 2019’da ortaya çıkan verilere göre, Tumblr söz konusu kararını uygulamaya başladıktan beri web trafiğinin yüzde 30’unu kaybetmişti. Günümüze gelindiğinde ise şirket kaybettiği kitleyi geri kazanmak için sürekli çalışıyor. Bugün ABD’de kullanıma açılan Post+ özelliği, aslında bu amaca hizmet ediyor. Bilindiği kadarıyla platformu kullanmakta olan üyeler, Patreon gibi platformlara link vererek takipçilerinden bağış istiyorlar.

Posts+ özelliği sayesinde üyelerine para kazanma imkânı tanıyan Tumblr, bu yönüyle kendisine albeni yaratmaya çalışıyor. Kullanıcılar, sadece abonelerinin görebileceği gönderiler oluşturabilecekler. Ayrıca eskiden paylaşılan gönderileri de aboneliğe dahil etmek mümkün olacak. Söz konusu içerikler için 1,99 3,99, 5,99 ve 9,99 dolara kadar fiyatlandırma yapılabilecek.

İçerik oluşturucular önceden bir aboneyi engellemek istediklerinde Tumblr’ın destek ekibiyle iletişime geçmeleri gerekiyordu. Şirket bu zorunluluğu ortadan kaldırdı. Artık bir aboneyi herhangi bir ekstra işleme gerek kalmaksızın doğrudan engellemek mümkün. Ayrıca Tumblr tarafından yapılan açıklamada, kullanıcı adlarının yanında gözüken Posts+ rozetinin de kaldırıldığı belirtildi.

Yorumlar