Teknoloji

Android kullancılarının yeni belası: Pareto

Sahte reklamlar ile kullanıcılar üzerinden para kazanan zararlı yazılım Pareto, Android kullanıcılarını etkiliyor.

Android kullancılarının yeni belası: Pareto

Pareto, uygulamalarla birlikte kullanıcıların telefonuna yüklenerek sahte reklamlar izletiyor ve dolandırıcılara haksız kazanç sağlıyor.

Human isimli projenin güvenlik ekibi tarafından keşfedilen yeni bir zararlı yazılım oldu. 

HumanSecurity ekibi tarafından tespit edilen yeni bir zararlı yazılım, 9 tanesi Google Play üzerinden indirilebilen yaklaşık 30 uygulama ile birlikte geliyor. Kullanıcıların telefonlarına uygulama ile birlikte bir kit yükleyen bu zararlı yazılım, bu kit ile telefonları birer akıllı televizyon gibi göstererek sahte reklamlar gösteriyor. Akıllı televizyon reklamları daha yüksek gelir sağladığı için dolandırıcılar bu yolla haksız kazanç elde ediyor. 

Reklam sağlayıcılarının durumu tespit edememesinin yanında kullanıcılar için de ne gibi bir durumla karşı karşıya olduklarını anlamak neredeyse imkansız. 

Şimdiye kadar Pareto'nun kullanıldığının tespit edildiği uygulamalar arasında 100 binden fazla yüklemesi olan Flash Light, binden fazla yüklemesi olan Mobile Screen Recorder with yine binden fazla yüklemesi olan Sling Puck 3D Challenge, 10 binden fazla yüklenen Hole Ball King, 50 binden fazla yüklenen Save The Balloons, 10 binden fazla yüklenen Light Torch SOS gibi pek çok popüler uygulama yer alıyor.

Nagehan Çavuş -webtekno

Yorumlar