Teknoloji

2017 Yılında en çok satılan teknoloji ürünleri

2017 yılının en çok satan teknoloji ürünleri açıklandı. Samsung Galaxy Note 8 ve S8‘in de yer aldığı listenin ilk sırasında iPhone var.

2017 Yılında en çok satılan teknoloji ürünleri

2017 yılının en çok satan teknoloji ürünleri belli oldu!

Usa Today‘de yer alan habere göre Apple, geçtiğimiz yılki 211 milyonluk satış rakamını aşarak 2017 yılında 223 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi. GBH Insights analisti Daniel Ives tarafından oluşturulan listede Apple’ın sattığı bütün telefonlar için toplam rakamlar verilmiş.

Listenin ikinci sırasında 33 milyon ile Samsung Galaxy S8+ ve Note 8 yer alıyor. Samsung A ve J serisi de dahil edilirse 320 milyon civarı telefon satmasına rağmen Ives listesinde sadece amiral gemi modellerine yer vermiş. Muhtemelen diğer modeller genellikle orta sınıf olduğu için listede yer almıyor.

iPhone ve Samsung’un Galaxy serisinden sonra en çok satan teknoloji ürünleri listesinin ilk beş sırasında Amazon Echo Dot (24 milyon), Apple Watch (20 milyon) ve Nintendo Switch (15 milyon) bulunmakta.

Apple, bu yıl üç yeni telefonu piyasaya sürmesine rağmen 2015 yılında iPhone 6 ile yakaladığı 230 milyonluk satış rakamına ulaşamamış görünüyor. Ives, 2018 yılında ikinci nesil iPhone SE ve Eylül ayında tanıtılacak olan yeni iPhone modelleri sayesinde Apple’ın 350 milyonluk bir satış gerçekleştireceğini öngörüyor.

Ives, LTE desteği ile telefona bağımlılığın azalmasının Apple Watch satışlarında etkili olduğunu düşünüyor. Analist ayrıca eski modeller için devam eden indirimlerin ve üçüncü nesil Apple Watch’ta pil ömrünün uzatılmasının da Apple’ın akıllı saatinin giyilebilir teknoloji pazarında lider olmasını sağladığını söylüyor.

Bu hafta başlarında mobil analiz şirketi Flurry tarafından paylaşılan veriler iPhone ve iPad‘in tatil için dünya genelinde en değerli cihazlar olduğunu göstermişti. Flurry, 19 Aralık‘tan 25 Aralık‘a kadar bütün cihazların etkinleştirilmesine bakıldığında cihazların % 44‘ünün Apple ürünleri olduğunu açıklamıştı. Bu ürünlerin % 15‘i iPhone 7, % 14.7‘si iPhone X ve % 8.7‘si iPhone 8 serisi oldu.

shiftdelete.net

Yorumlar