Astroloji

Özge Genlik 28 Ocak Aslan Burcu Dolunayı'nı yorumladı

Aslan Dolunayını yorumlayan Psikolog, Ruh Sağlığı Uzmanı, Yoga eğitmeni ve Astrolog Özge Genlik, 28 Ocak Aslan Burcu Dolunayının İşaret Ettiği Psikolojik Dinamikleri yorumladı.

Özge Genlik 28 Ocak Aslan Burcu Dolunayını yorumladı

Özge Genlik izleyeceğiniz videoda her sabah yoga eğitmeniniz eşliğinde Güneşe Selam Uygulaması (Surya Namaskar) uygulamasını önerirken,  Kabalaphati Pranayama (Parlayan Kafatası) Nefes Tekniklerini uyguluyor.  

28 Ocak Perşembe günü saat 22:16 da zodyak çemberinin en asil ve cömert burç süreci Aslan Burcunda dolunay tamamlandı. 
Dolunayın ışıdığı güçlü dönüşüm dinamiklerini 9 Şubat tarihine değin deneyimliyoruz...

Bireyselleşmemizin kökünde engel teşkil eden ana temalar ile yüzleşerek, bu temalara ilişkin kökten kalıcı çözümleri irademizin öz gücü ile yaratmamızı işaret ediyor gökyüzü.

Öz gücümüz, kaderimizi tayin etme becerimizdir. Bu beceriyi gerçekleştirmek için vücutlarımız en değerli araçlarımızdır, hareket/eylem ise aracımızın motorunu temsil eder, duygular ise aracımızın yakıtıdır. Şimdi motoru aktif hale getirme vakti!

14 günlük sürecin işaret ettiği ana senaryo: “Bireyselleşme” üzerine.

Carl Gustav Jung “bireyselleşme”; ruhun idrake yolculuğu, küçük dünyadan uyanarak, içimizde yaşayan biricik ilahi bireyi ortaya çıkarmak” olarak nitelendirmektedir. Bir başka deyim ile doğduğumuz kişi olma, saf öz benliğimizin eşsiz ışığını ışıma vakti, hazır mısınız? Peki ama nasıl, değil mi? Ya da geç kalmışlık hissiyatı deneyimleyerek sıkışmış da hissediyor olabilirsiniz. Buradaki kilit nokta; her anın yeni bir başlangıç noktası olduğunu hatırlamak! Hiçbir zaman geç değildir! Herşeyin kendine özgü bir varoluş zamanlaması olduğuna içten güvenerek, sadece yaşama; “Evet, yapabilirim, yapacağım!” Biçiminde güçlü, kararlı bir yanıt vermemiz önümüzde uzanan yolu aydınlatacaktır.

Mevcut bedenimizdeki yaşam serüvenimize yön veren öz gücümüzü ne kadar tanıyoruz? Gerçek güç: yaşam çoşkusudur. Şimdi alışkanlıklarımızı dönüştürmeye yeni bir yol çizmeye ne kadar çoşku hissediyor olduğumuzu gözlemleyelim.

Örneğin; bugün diyelim ki, gerçekleştirmeniz gereken hiçbir mesuliyetiniz olmasa, ne(ler) yapmayı/gerçekleştirmeyi seçersiniz? Bu soruya vereceğiniz samimi yanıt, öz ihtiyacınızı görmenize vesile olabilir.

Aslan Burcu denilince ilk akla gelen ve telaffuz edilen kelimelerden birisi de “ego” olur.
Ne demek “ego”? Ego; yaşam enerjimizi öz amacımıza doğru yönlendiren güçtür. Yaşam enerjisi; ego’nun yakıtıdır. Bir bakıma ego; benliğimizin kralıdır.

go aracılığı ile dünyaya kim olduğumuzu ifade edebiliriz! Gerçekte kim olduğumuzun ne ölçüde farkındayız? İşte bugün gökyüzünde var olan sabit burçlardaki T-kare açı kalıbı; Güneş ile Jüpiter Kova burcunda birleşerek, Aslan Burcundaki Ay’a tam karşıdan bakarken hem Ay, hem de Güneş-Jüpiter birleşimi Boğa burcundaki Mars gezegenin dinamiğinde birleşiyorlar: Öz irade gücümüzü ne ölçüde tanıdığımızı görmek için ideal bir zaman, geleceği gerçeğe dönüştürmek için iradenin gücünü; dayanıklı, sağlam, yaratıcı bir biçimde ortaya koymayı seçersek, öz ihtiyaçlarımızla net bir biçimde temas sağlayabilir, özümüzdeki saf, özgün çocuk ile yeniden bağ kurabiliriz.

Haydi gelin bugün “Kızma Birader” oynayalım mı? 4 piyonunuzun rengini seçin (kırmızı-sarı-yeşil-mavi, hangisi?) Piyonunuzu başlangıç noktasına çıkarabilmek için zarda “6” rakamını atmanız gerekiyor. Oyundaki hamleler zar atılarak ilerliyor, aslında zarın üzerindeki rakamı belirleyen sonsuz olasılıklar diyarından odaklanmayı seçtiğimiz düşünceniz olduğunun farkında mısınız? (Uranüs Boğa burcunda) Rakibiniz piyonunuzu yiyebilir ve yeniden başlamak durumunda kaldığınızda ne hissediyorsunuz? Kızmayın! Her yeni başlangıç öz şansımızın ışığında stratejik planlamalar gerçekleştirerek o anın şartlarında var olabilecek en sağlam hamleleri görmemize vesile oluyor değil mi? (Mars, Boğa Burcunda). Kızma birader! Sonuçta zarları atan senin özgür iraden, attığın rakamların ışığında nasıl ilerleyeceğini belirleyen de sensin, hatırla!

Yorumlar