Astroloji

Astrolojik doğum haritalarında ölüm işaretleri

Dr. Astrolog Şenay Devi, doğum haritasının erken ölüm ve doğal olmayan ölümler hakkında bilgi verebileceğini söyledi ve astrolojide ölüm risklerini gösteren olgulara dikkat çekti.

Astrolojik doğum haritalarında ölüm işaretleri

"Doğum haritasında astrolojide erken ölüm ve astrolojide doğal olmayan ölüm hakkında bilgi verebilir" diyen Dr. Astrolog Şenay Devi, konuyla ilgili merak edilen detayları, Pembenar'dan Eda Özdemir'e anlattı:

Astroloji ölüm hakkında bilgi verir mi? Ölüm evi kaçıncı evdir?

Doğum haritasında sekizinci ev, ölüm evi olarak kabul edilir ve yaşam süresiyle ilgili önemli ipuçları içerir. 8. ev; doğal bir ölüm mü yoksa doğal olmayan bir ölüm mü olacağını belirler.

Astrolojide kesin ölüm zamanını tahmin etmek aslında çok zordur. Ancak ölüm zamanı, marakaların gezegen konumları, Dasha ve Sub-Dasha periyodu referans alınarak (yakınında) hesaplanabilir. Bir marakanın dashasının ölüme neden olmadığı veya belirli bir lagna için bir malefikin dashasının ölüme neden olmayan bir kişinin sağlığını etkilediğine dikkat edilmeli. Bu sadece, bu dashalar sırasında kişinin ölümü veya yakın birinin ölümüne benzer bazı engeller veya normal yaşamı değiştirebilecek olaylar yaşayabileceği anlamına gelir. Etik olarak direkt ölümle ilgili konular da bilgi verilmesi kabul edilen bir durum değildir.

8. evde hangi olası riskler vardır?

Güneş 8. evdeyken ateşten gelecek risk,
Ay 8. evdeyken sudan gelecek risk,
Mars 8. evdeyken silahlardan gelecek risk,
Merkür 8. evdeyken ateşten gelecek risk,
Jüpiter 8. evdeyken kronik hastalıklardan gelecek risk,
Venüs 8. evdeyken hırsızlardan gelecek risk,
Satürn 8. evde olduğunda açlıktan gelecek risk.

Şunu da belirtmek gerekir;

Güneş, ateş, apopleksi ve felç ile ölüme neden olur.

Ay (chandrama); sulu hastalıklar, boğulma, ishal, dizanteri ve kandaki kirliliklerden ölüme neden olur.

Mars (Mangal); zatürre, kolera, veba ve benzeri salgın hastalıklar, kanama, bronşit, kürtaj, cerrahi operasyonlar sonucu, ateşli silahlardan kaynaklanan kazalar vb. ile ölüme neden olur.

Merkür (Budhh); beyin ateşi, çiçek hastalığı, sinir bozuklukları, boğmaca ve saldırılar nedeniyle ölüme neden olur.

Jüpiter; zihinsel endişeden veya teşhis edilemeyen bazı hastalıklardan, plörezi, karaciğer hastalığı, akciğer iltihabı, kalp yetmezliği ve spazmlardan ölüme neden olur.

Venüs (shukra); aşırı susuzluk, oruç, aşırı sıcaklık ve zührevi hastalıktan ölüm getirir.

Satürn (shani); boğulma, yanıklar, romatizmal ateş, felç, melankoli ve veremden ölümden sorumludur.

> Hangi astrolojik konumlar, ömür süresine dair ipuçları veirir?

Malefiklerle birlikte 12. evde bulunan 8'in efendisi kişiye kısa bir ömür verir. Bu aynı zamanda 8. ev, zararlı etkiler altında 6. evdeyse de geçerlidir. Kendi burcunda bulunan 8. evin efendisi uzun bir ömür verir. 8. evin efendisi 7. evde, kendi evinde, arkadaş burcunda veya yücelmede uzun ömür için bir yolda olduğu da söylenir.

8. evin efendisi ve 1. evin efendisi 6. veya 12. evde ve fayda altında birlikte, uzun ömür verir ya da 1. evdeki 6. ve 12. evlerin lordları da faydalı açıdan uzun ömür verir. İyi bir uzun ömür, aynı zamanda, 10. evin efendisi tarafından dostça bir burçta veya yücelme burcunda yer alır. Kendralarda 10., 1. ve 8. lordlar uzun ömür verebilir.

Daha önce bahsedilen gezegenler Satürn ile birlikte ve bir Kendra'da, kendi burcunda veya Moolitrikona burcunda yer alırlar, kişi uzun ömürlüdür. Lagnanın efendisi, Jüpiter veya Venüs ile Kendra'dadır veya onlardan görünüm alır, biri uzun ömürlüdür.

Astroloji haritasında bir insanın nasıl öleceği görülebilir mi?

1. ve 8. evin her iki lordu da zayıfsa ve Mars'tan ve 6. evin efendisinden etkilenirse, kişi savaşta veya silahlarla ölür.

8. ve 1. evin lordları 6. evde Rahu, Ketu veya Satürn ile yer alıyorsa, 8. evin efendisinin ana yönetim döneminde ve 1. evin efendisinin alt döneminde hırsızlar veya silahlar nedeniyle ölüm gerçekleşir.

1. ve 8. evlerin efendisi 4. evin efendisi ile birlikte bulunursa, ölüme taşıtlar neden olur. İkisi Jüpiter'de ise iştahsızlıktan dolayı ölüm meydana gelir. Bu aynı zamanda 1. Evin efendisi ve Jüpiter 6. Evin efendisi birlikteyse gerçekleşir. Bu, 1., 4. ve 2. lordların bir arada olması durumunda da meydana gelebilir.

1. ve 2. evlerin lordları Satürn ile birlikte yer alıyorsa, ölüm zehir tüketimi ile gerçekleşir. Eğer ikisi, 1. ve 2. evin lordları Rahu veya Ketu ile birlikteyse ve 6., 8. veya 12. evde bulunuyorsa, biri asılır.

6. evin efendisi Rahu, Ketu ve Satürn ile birlikteyse, kişi vahşi bir hayvan saldırısıyla ölür. 

Ay, Rahu ve Satürn ile birlikte 8. evde bulunuyorsa ve Paksha gücü zayıfsa, kişi epilepsiden muzdariptir. Ay böyle bir durumda ölülerin ruhlarından ve sudan da bela verir. Zayıf bir Ay 8. evde Mars, Rahu ve Satürn ile yer alıyorsa veya 6. veya 12. evdeyse, kişi epilepsi ve ölü ruhlardan muzdariptir. 4.evde düğümü olan ay, kişiyi aralıklı ateşlerden muzdarip yapabilir. Bu, 8. Evin efendisi ile ve malefik shashtiamshada bulunuyorsa daha da kötüleşir. Güneş 6. veya 8. evde ise, halsizlik burcunda ve malefiklerden görünüm alıyorsa, kişi hükümetin cezasından ölür ve bu nedenle maddi zarara uğrar.

Güneş 9. veya 10. evde Mars ile birlikteyse ve bir malefik tarafından görünüm alıyorsa, babanın erken ölümü vardır. Hem lagna hem de Ay iki malefikten etkilenirse, biri erken çocukluk döneminde ölümcül risk taşır.

Doğum anında Ay tutulması veya Parivesh ile tutulması ve malefiklerden açı alıyorsa ani ölüm verir. Chitra, Uttaraphalguni veya Purvashadha yıldız işaretleri Ay'ın yükselen konumunda bulunuyorsa ve Ay tutuluyorsa ve Parivesh'in altındaysa, anne, oğul ve dayıların yaşamı için tehlikelidir.

Mars 7. veya 8. evde bulunuyorsa ve malefiklerden açı alıyorsa, kişi erken ölür. Mars, malefiklerle birlikte 3. evdeyse ve malefiklerden görünüm alıyorsa, yoga küçük kardeşler için erken ölüm riskini gösterir.Ay bir malefik ile birlikte 7. evde bulunuyorsa ve aynı zamanda malefiklerden açı alıyorsa, yoga annenin erken ölüm riskini gösterir. Güneş de benzer şekilde konumlanmışsa, babanın ölümüne işaret eder. Mars, Satürn ve Venüs 7. evdeyse, oğlunun ölüm riskini gösterir.

Güneş ve Ay, benefiklerin yönü olmadan 12. evdeyse kişi kör olur. Biri 6'da, diğeri 12'de hayırsız ise bir gözü kördür.

Güneş ve Ay 12. evde ise ve 12. evin efendisi 1. evde ise bu vücudun yıkımına işaret eder.

Benzer belirtiler, Jüpiter'in malefiklerle birlikte 12. veya 8. evde ve maleik görünümde olması durumunda ortaya çıkar.

1. evin efendisi güçlüyse, ancak 4. ve 9. evlerin efendileri zayıfsa ve 8. evi işgal ediyorsa, doğum anında anne ve babanın ölümü olacaktır.

3. evin efendisi Ay ile birlikte 6., 8. veya 12. evde ise, kişi kendi sütü dışındaki kadınların sütünü içer. Anne doğumdan hemen sonra ölür. 9. evin efendisi ve göstergesi (Güneş) 6., 8. veya 12. evdeyse, baba oğlunu görmez.

9. ve Güneş'in efendisi olan iki gezegen bir üçgende bulunuyorsa, bu yoga oğuldan iyi bir rahatlık olduğunu gösterir. 9. evin efendisi, Güneş ve Satürn'ün 6. evdeki konumu, babanın gece ölümünü gösterir.

9. evin efendisi hareketli bir burçta veya 8. evde ise baba evden uzakta ölür. Sabit veya ikili bir burçta ise, ölüm evin yakınında meydana gelir. 9. evin efendisi güçlüyse ve yükselenin efendisi Ay ve 4. evin efendisi güçsüzse, yoga anne için ciddi bir sorun olduğunu gösterir.

8. evde çok sayıda malefik varsa, hastalık rektumda veya yakınında ortaya çıkacaktır. 8. evin faydalı yönleri varsa bu durum değişebilir.  8. evi etkileyen faydalar varsa kişi rahat bir yaşam sürer. 

8. ev malefiklerle yer alıyorsa veya malefiklerden görünüm alıyorsa, kişinin girişimlerinde genellikle yenilgi olur. 8. evde faydalı gezegenler varsa, kişi için bir yenilgi yoktur. 8. ev hareketli bir ev ise ve 8. ev yöneticisi hareketli bir burç ise, kişi evden uzakta ölür.

'AMAÇ KORKU YARATMAK DEĞİL, RİSKLERİ GÖSTERMEK'

Astrokartografi ile yapılan astrolojik analizler bu konularda bize rehberlik eder. Kaldı ki gerek sizin köşenizde gerek kendi yaptığım astrokartografi çalışmalarında gökyüzünün doğa olayları ve depremler konusunda şaşmaz matematiğine tanıklık ettik. Riskli süreç bölgeleri öğrendiğimizde korkmak yerine tedbirli ve bilinçli olmayı başarabiliriz. Yüzyıllardır bu yöntemle insanlık yerleşim yerleri seçiminde bu sistemden faydalanmış, faydalanmaya da devam etmektedir.

Belli kurallar ve prensipler tüm bilim sistemlerinde olduğu gibi astrolojide de yerini almıştır. Amaç korkutup duygudurum bozukluğu ve anksiyeteye sebep olmak değil, bilinçlendirip olası riskleri en aza indirebilme yetisinin oluşmasını sağlamaktır. Gerçek bir astrolog hiçbir zaman bu disiplinlerin dışına çıkarak yorumda bulunmaz.

Gökyüzü matematiği, hayat yolculuğumuzu korkuyla esarete çevirmek için değil, bilinç düzeyinin gelişimi ve doğru seçimler yapabilme iradesinin ortaya çıkması için bizlere rehberlik eder.

Eda Özdemir - www.milliyet.com.tr/pembenar

Yorumlar