Astroloji

21 Eylül Balık burcu dolunayının burçlara etkileri

21 Eylül Salı günü saat 02:54'te Balık burcunda gerçekleşecek dolunayın olası astrolojik etkilerini ünlü astrolog Filiz Özkol yorumladı

21 Eylül Balık burcu dolunayının burçlara etkileri

Güneş'in Başak, Ay'ın Balık burcunda bulunduğu, yükseleni Aslan olan Balık burcundaki dolunay, 21 Eylül Salı günü saat 02:54'te  Başak-Balık aksında, haritanın 3. ve 9. evlerinde gerçekleşecek.

Bu aks astrolojide arınmayı, hizmeti, sağlığı ifade ediyor. Balık dolunaylarında merhamet ve vicdan duyguları yükselişe geçer. Bu dönemlerde yaratıcılık artar, akıl ve mantık yerine duygular ve sezgiler baş köşeye oturur. Bu nedenle insanlar bu dolunay sürecinde  daha fazla yalnız kalmak isteyebilir; daha hassas olabilir, derinleşebilirler. 

21 Eylül Balık burcu dolunayının genel etkileri

Dolunayların genel karakteri nedeniyle farkındalıklarımızın artacağı, bu dolunay özelinde ise sezgilerimize yer açacağımız bir dolunay yaşıyoruz.  21 Eylül Balık dolunayı standart düşünce kalıplarından uzaklaştığımız, sınırları kaldırmak istediğimiz ve bugüne kadar konulmuş standart kurallarda değişiklik istediğimiz bir dolunay olacak. 

Sorumlu olduğumuz konulardaki bildiklerimizi diğer insanlara aktarmak isteyeceğiz. Ancak herkesin bilinç düzeyi farklı olduğundan aktarılan ham bilgi, iletilen kişilerin yanlış anlamasına yol açabilir. Bu anlamda bilgi paylaşımı yaparken daha dikkatli olmamız gereken bir dolunaydayız. 
Verdiğimiz ufak tefek bilgiler çok yanlış yorumlarla başka kişilere aktarılabilir. Bu da bizi zor durumda bırakabilir. Bu nedenle deneyimlerimizi, bildiklerimizi aktarırken, sadece bu konuda bize başvuran insanları beklemek, ihtiyacı olmayan kişilere ihtiyacının dışında bilgi yüklememesi yapmamak iyi bir yol olabilir. Zaten ihtiyacı olan kişiler bizi bulacaktır. 

Otoriteden destek aldığımız, maddi konularda kendimizi güvende hissedebileceğimiz bir dolunay yaşıyoruz. 

Eğitim öğrenim hayatı, hukuksal konular, yabancılarla ilişkiler, seyahatler ve inançlar alanını temsil eden 9. evde gerçekleşen dolunay bu alanlarda belirsizlikler ortaya çıkarabilir. 
İdeallerin, hayallerin, sezgilerin güçlü olduğu bu dolunayda, çok idealist yaklaşabilir, hayallere kapılabiliriz. Bu hem kendimizi hem de çevremizi kandırabilir. Kafa karışıklığına yol açabilir. Plansız davranabilir, belirsizlikler yaşayabiliriz. Bu nedenle özellikle planlanan işleri gerçekçi zeminlere oturtmakta fayda olacaktır. 

Şimdiye kadar verilen sözlerin ne aşamada olduğunu, sunulan vaatlerin gerçekleşip gerçekleşmediğini ortaya çıkaracak bu dolunay, bize aynı zamanda "beklenmeyeni bekle" diyor. 
Uranüs etkileşimi nedeniyle Neptünyen bir dolunay yaşayacağız ve bu sırada tüm jenerasyon gezegenler retro pozisyonunda. Yüzleşmeler ve sorgulamalar söz konusu. 
İnsanın inançlarını sorguladığı, kendi içindeki gücü bulmak konusunda yol kat edeceği bir dolunaydayız. 

Bir süredir Astroloji dünyasında soyut-somut kavramlar arasındaki ayrımın kalkacağından bahsediliyordu. Nötr bir bilince ulaşmak gelinen noktada zaruri hale gelmiş durumda. Artık pozitif-negatif, iyi-kötü, doğru-yanlış, güzel-çirkin gibi konulara bir başka yerden bakmamız gerekiyor. Her şey aslında olduğu haliyle en mükemmel halinde. 

Bu dolunay "pes etmeden ilerleme" konusunda bir başlangıç içeriyor. Seçimlerimiz sonucunda ilerlediğimiz alanlarda sorgulamalarda bulunacağız. Çıktığımız yolu, yöntemi sorgulayacak, kendimiz için faydalarını araştıracağız. Bir miktar kararsızlık hissedebilirsiniz. Ancak burada her ne olduysa bu oldu ve "bundan sonra yola nasıl devam etmeyelim" kısmına kafa yormakta fayda olacaktır. 

Bu dolunayda kibirden uzak durmak ve bütünü kucaklamakta fayda olacaktır. Aksi durumda hataya düşmeniz olası.

21 Eylül Balık burcu dolunayının buçlara etkileri

Koç Burcu:  Bu dolunay Koç burcunun iş ve çalışma arkadaşları alanına etki edecek. Kurban ya da kahraman rollerini bırakıp bütün içerisindeki görevlerine odaklanması daha doğru olacak.
Bu dönemde yardımlaşma teması ön plana çıkabilir, ihtiyaç sahipleriyle ilgilenebilirsiniz. 
Genel sağlığınız ve ruhsal sağlığınızla da ilgilenmeniz; şifa, terapi gibi arınma çalışmaları yapmanız mümkün.  Balık aynı zamanda bırakmak teması ile de ilgili olduğundan bu dönemde istemediğiniz bir huyunuzdan, bağımlılığınızdan kurtulmak adına adım atabilirsiniz.

Boğa Burcu: Uzun süredir üzerinde çalıştığınız projeniz sonuçlanabilir, bir başarı kazanabilirsiniz. 
Bu Balık dolunayı ile maddi manevi kazançlar elde edebilirsiniz. Bir süredir beklediğiniz konularda gelişme kaydedebilirsiniz. Duygusal anlamda yüksek olacağınız bu dönemde sosyal çevrenizle ilgili kararlar almanız da olası. Dönüşüm içine girebilirsiniz.

İkizler Burcu: Balık dolunayı kariyeriniz ve geleceğiniz ile ilgili hedefleriniz konusunda etkili. Bu dönemde bir tamamlanma veya sonlanma yaşayabilirsiniz. Bir görevi tamamlayabilir, bir işten ayrılabilirsiniz veya kendinize ait bir işiniz varsa bunu kapatabilir yahut başka bir işe transfer olabilirsiniz.  Bu dolunayda aileniz, ebevenyleriniz ile ilgili konularda sizi etkileyebilecek önemli durumlar yaşayabilirsiniz.

Yengeç Burcu: Bu dolunay 9. evinizde gerçekleşiyor. Hayata daha iyimser, idealist baktığınız, sezgilerinizin ve yaratıcılığınızın güçlü olduğu bir dolunay yaşayacaksınız.  Yaratıcılığınızla birlikte hedeflerinize odaklanmanız size fayda getirecektir. Akademik bir konuda sonuca varmanız olası. Bir belirsizlik söz konusu ise bu dönemde netleşecek. 
Yurtdışına dair hedefleriniz varsa, her şey biraz daha görünür hale gelebilir. Hukuksal konular gündeminizdeyse, bu alanda da bazı sonuçlanmalar sizi bekliyor.

Aslan Burcu: Balık burcu dolunayı sizi parasal konularda etkiliyor. Borç alacak konuları, krediler, hisseli paralar, eşinizin parası veya ortaklı girişimlerle ilgili kaynaklar alanında etki alacaksınız. 
Miras, nafaka, burs beklentiniz varsa, bu konularda ilgili durumlar daha görünür hale gelecek. Bu alanlarda değişimler yaşayabilirsiniz.  Ruhsal veya bedensel sağlığınız için bazı şifa çalışmalarına yönelebilirsiniz. Terapi alabilir, ameliyat konusu gündeme gelebilir. 

Başak Burcu: Sizin için güçlü bir dolunay. Bu dolunay ilişki evinizde gerçekleşiyor. İlişkilerinizle ilgili önemli bir dönüm noktasında olabilirsiniz. Evlilik kararı alabilirsiniz. İşbirlikleriniz olabilir veya ortaklı işlere girebilirsiniz.   Evliyseniz, eşinizle birlikte evliliğinizle ilgili önemli kararlar alabilir, evliliğinizi başka bir noktaya taşımak isteyebilirsiniz.  Bu dolunay ile ilgili bir diğer ilginç konu ise, her türlü ilişki dinamiğinizde bazı gizli olan konuların netleşmesi söz konusu.  İlişkiler alanında farkındalığınız artabilir.

Terazi Burcu: Bu dolunay günlük hayatınız, iş hayatınız ve mesleğinizle ilgili alanlarda gerçekleşecek.  Bir iş beklentiniz sonuçlanabilir veya çalışma düzeninizde bazı değişiklikler olabilir. 
Birlikte çalıştığınız kişiler veya hizmet aldığınız kişilerle ilgili bazı gelişmeler de olabilir.  Bu dolunay sağlık konularında hassasiyetleri ortaya çıkarabilir. Bu nedenle sağlığınıza dikkat edin. 
Varsa bir bağımlılğınızdan kurtulmak için adım atabilir, yeni bir beslenme programına başlayabilirsiniz.  Bu dönemde kendi sağlığınızın yanı sıra evcil hayvanlarınızla ilgili konular da gündeme gelebilir.

Akrep Burcu: Bu dolunay 5. evinize etki ediyor. Venüs de burcunuzda ilerlediğinden romantizm rüzgarları esiyor.  İlişkiler, aşk gibi romantik konularda çok hızlı gelişmeler söz konusu olabilir. 
Duygularınız bu dönemde çok güçlü. Hayallerinizdeki ilişkiye de kavuşabilirsiniz. Aşırı romantik etkiler sizi duygusal ilişkilerde farklı bir boyuta taşıyabilir. Evliyseniz ve çocuğunuz yoksa çocuklarla ilgili gelişmeler de yaşayabilirsiniz. Sanatsal anlamda yaratıcılığınızın güçlü olduğu bir dönemdesiniz. Bu tür işlerle uğraşıyorsanız, yaratıcı bir dönemdesiniz.

Yay Burcu: Bu Balık dolunayı sizin için önemli çünkü eviniz, yuvanız, özel yaşamınızda etki gösteriyor.  Güneş burcunuz veya yükselen burcunuz 28 derece ve yakınlarındaysa, özellikle ev alma satma, aile kurma, evlenme, yuva kurma veya evden ayrılıp kendi evinizi kurma gibi alanlarda sizi bazı gelişmeler bekliyor.  Daha duygusal bir dönemdesiniz ve aile içi ilişkiler bu dönemde sizin için çok önemli. Biraz korunma ihtiyacı içine girebilirsiniz. Evde daha fazla zaman geçirebilir, evde bazı değişiklikler yapabilirsiniz. Aklınızda bir süredir evden çalışmak varsa, evden yapabileceğiniz bir işe de karar verebilirsiniz. 

Oğlak Burcu: Balık dolunayı üçüncü evinizde gerçekleşiyor. Bu dönemde sezgileriniz çok güçlü olacak.  Sezgilerinizi dinlerseniz çok önemli farkındalıklar elde edebilirsiniz.
Bu dönemde rüyalarınız önemli işaretler taşıyabilir. Spiritüel anlamda güçlüsünüz. 
Bu dönemde hoşunuza gidecek seyahat programları söz konusu olabilir. Eğitimle ilgili bazı hedefleriniz varsa, bunlara ulaşabilirsiniz.  Kardeşler, yakın çevre ve varsa komşuluk ilişkilerinizde daha duygusal ve yakın temaslar olabilir.  Yardımlaşma temaları bu dönemde ön planda. 

Kova Burcu: Balık dolunayı sizin maddi alanlarınızda etki gösterecek.  Bu dönemde bazı parasal hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Maddi konular daha görünür hale geliyor.  Gelirleriniz, kazançlarınız ve bütçeniz konusunda bazı önemli farkındalıklar kazanacaksınız.  Maddi konularda daha idealist olabilir, para kazanma anlamında daha yaratıcı olabilirsiniz.
Sezgilerinizin daha kuvvetli olduğu bir dönemdesiniz ancak bu aralıkta bazı maddi gerçekleri göz ardı etmemeniz gerekiyor.

Balık Burcu: Bu dolunay sizin burcunuzda gerçekleşiyor. Özellikle Güneş burcunuz veya yükselen burcunuz 28 derece ve yakınlarında ise bu dolunaydan daha fazla etki alacaksınız. Kendiniz ve içinde bulunduğunuz durumlarla ilgili önemli farkındalıklar yaşayacaksınız.  Sezgisel anlamda güçlüsünüz. Yaratıcılığınız ve duygularınız ön planda. Hassas bir dönemden geçiyorsunuz. Bu hassasiyeti olumlu bir şekilde yönlendirebilirseniz kazanç elde edeceksiniz. Özellikle ilişkilerde veya kariyer hedeflerinizde belirsizlikler yaşıyor olabilirsiniz. Bu dönemde sakin kalıp iç sesinizi dinlemenizde fayda var.  Bu dolunay bedensel imajınızda bazı değişiklikler yapma konusunda size destek getiriyor. Kişisel imajınızı değiştirmek isteyebilirsiniz.  Aşk hayatında da destekleniyorsunuz.
Ancak sağlık alanında biraz hassassınız. Bu anlamda bazı psikosomatik durumlar söz konusu olabilir, alerjiler geliştirebilirsiniz.  Bedensel sağlığınıza dikkat etmeniz, beslenmenize ve bağışıklığınıza dikkat etmeniz size şifa getirebilir. 

Filiz Özkol - Posta

Yorumlar