Astroloji

2020 yılı ay ve güneş tutulmaları burçları nasıl etkileyecek?

Habertürk editörü Bilge Akan'ın sorularını yanıtlayan Astrolog Şebnem Ekşib, normal hayat diye bir şey 2021’e kadar yok, diyor.

2020 yılı ay ve güneş tutulmaları burçları nasıl etkileyecek?

2020 YILINDA HANGİ TUTULMALAR VAR?

Normalde 4 tane olan tutulmalardan, 2020 yılında 6 tane gerçekleşecek.

10 Ocak 2020’de Yengeç burcunda bir Ay Tutulması meydana gelmişti. Ayrıca bu tutulma Satürn-Plüton döngüsünü tetikleyerek büyük ekonomik sorunlar yaşanacağının, beslenme ve yeme içme konularında problemler olabileceğinin sinyalini vermişti. Tutulmaların devamı ise önümüzdeki aylarda gerçekleşecek.

5 Haziran’da Yay burcunda Ay Tutulması

21 Haziran’da Yengeç burcunda Güneş Tutulması

5 Temmuz’da Oğlak burcunda Ay Tutulması

30 Kasım’da İkizler burcunda Ay Tutulması

14 Aralık’ta Yay burcunda Güneş Tutulması var.

Tutulmalarda bilgi kirliliği, bazı sektörlerin gerileyip bazılarının da yükselişe geçmesi mümkün… Bunun yanında 2020, gerileme hareketleriyle de bizleri etkisi altına alıyor… Venüs, Merkür, Satürn, Mars, Jüpiter gibi gezegenler de yılın çoğunluğunda geri harekette olacak. Özellikle Mayıs’ta Venüs gerilemesinin olduğunu hatırlatalım.

Venüs astrolojide uyum, huzur, uzlaşma demektir. Ve Venüs, 13 Mayıs’ta İkizler burcunda gerileyecek ve dibe vurmadan yukarı çıkamayacağız gibi gözüküyor.

Vedik astrolojinin önde gelen isimlerinden Şebnem Ekşib, 2020 yılını değerlendirip, merak ettiğiniz soruları yanıtladı. Ayrıca Vedik astrolojisini anlattı.

İşte ünlü astrolog Şebnem Ekşib ile yaptığımız söyleşi ve açıklamalarının satırbaşları... 

> Ne zaman güzel günler göreceğiz?

> Gökyüzü açısından mart ayının sonundan itibaren nisan ayını tamamen kaplayan zor bir süreç vardı. O döngü aslında bir savaşı işaret ediyordu ve dünya da koronavirüs ile savaşıyor. Ancak ben mayıs ayından çok umutluyum. Mayısın başından itibaren dünyada bu virüsün çaresinin bulunmasıyla ilgili önemli bir adım atılacağını düşünüyorum.

Bununla ilgili en önemli nokta da 23 Nisan’da Yeniay döngüsünün tamamlanması oldu. Çünkü Yeniay döngüsü Vedik astrolojide çok önemli bir yerde gerçekleşti.

Diğer taraftan Rahu ve Ketu dediğimiz, kadersel döngüleri yöneten iki nokta bulunuyor. Rahu hayli zor bir takımyıldızında ilerliyordu. Bu yıldızın kaoslara, problemlere, toplumsal gerginliklere neden olan yıldızlardan bir tanesi olduğunu hatırlatalım. Ve şimdi Rahu ve Ketu buradan çıkıyor. Araştırmaya, bilime, ARGE’ye dönük bir alanı tetiklemeye başlıyor.

Mayıs ayında salgının çözümüyle ilgili hızlı bir noktaya gelebiliriz. Haziranla birlikte yavaş yavaş normal hayatlarımıza dönmeye başlayabiliriz. Bu ay hızlı bir biçimde tedaviyle ilgili hızlı bir yol alınacak ve Türk hekimlerinin bu noktada bir sistem geliştirecekleriyle ilgili de özellikle bulgularım da var.

2021’e kadar normal hayat diye bir şey yok

Ancak normal hayat diye bir şey 2021’e kadar yok. Bunu anlamamız gerekiyor. Normal hayata geçtiğimizde de maskemizi takacağız ve dikkat etmemiz gereken kurallar olacak. 2020 yılı çok Satüryen bir yıl, yani kuralların senesi. O nedenle çok dikkat etmemiz gerekiyor. Zira eylül sonu ya da ekimden itibaren ikinci bir dalga olabilir. Bu ekonomik de olabilir elbette. Virüsün dalgalarının sonbaharda hepimizi etkileyeceğiyle ilgili bulgular var. Haziran ayıyla birlikte koşullu da olsa, belli kurallar içerisinde de olsa hayatlarımıza döneceğimizi düşünüyorum.

> Bu yıl gerçekleşecek tutulmaların etkileri neler olacak?

2019’un sonunda bir tutulma vardı. Ondan sonra da ocak ayının başında bir tutulma meydana geldi. Ve bu tutulmalar çok sert etkilere sahipti. Dolayısıyla yılın nasıl ilerleyeceği de tutulmalardan belliydi. Çünkü tutulmalar bizim genel enerjimizi belirler. Bireysel haritamızda da bu böyledir, toplum haritalarında da.

Önümüzde 5 Haziran’da, ‘yandan çarklı’ diyorum ben buna, yarım bir tutulma var. Ama asıl 21 Haziranda ve 5 Temmuz’da sağlam tutulmalar meydana gelecek. 21 Haziran’daki Güneş Tutulması Vedik astrolojiye göre İkizler burcunda, Türkiye’nin yükseleninde gerçekleşecek.

Batıda da Yengeç’te meydana gelecek. Vedik olması gereken gerçek gökyüzünü hesaplıyor. Batı astrolojisi biraz kaymış bir sistem üzerinden gidiyor. 21 Haziran’daki tutulmanın Türkiye üzerinde önemli etkileri var. Hızlı gelişmelerin olabileceği bir tutulma yaşayacağız. Toplumsal olaylar açısından hareketli bir yaz bizleri bekliyor.

5 Temmuz’da da Ay Tutulması meydana geliyor. Daha çok kadınlarla, duygusal etkilerle bağlantılı tutulmadan sonra bu konuların biraz rayına gireceğini düşünüyorum. Ancak asıl şov yılın sonundaki tutulmalarla beraber başlıyor.

30 Kasım’da Ay Tutulması, 14 Aralık’ta tam bir Güneş Tutulması var. 14 Aralık’taki çok riskli bir tutulma. Aralıkta mart ayının rövanşı var. O nedenle 21 Aralık çok önemli bir tarih. Bu süreci atlattıktan sonra ikinci bir virüs dalgasıyla uğraşacaksak işte o tarihler bu tarihler olabilir.

> Aşkta hangi burçlar dikkat etmeli?

> Özellikle Boğa ve İkizler burçları ilişkilerde mayısın ortası ve haziran sonuna kadar olan süreçte daha dikkatli olmak zorunda. Çünkü Venüs 13 Mayıs’ta retro hareketine başlıyor.

Venüs, Boğa ve İkizler’in yönetici gezegenleri olduğu için başta bu iki burç olmak üzere tüm burçlar ilişkilerine dikkat etmeli. Gökyüzü 13 Mayıs’tan 25 Haziran’a kadar nikah, düğün gibi organizasyonları desteklemiyor. Diğer taraftan Venüs, para ile bağlantılıdır. Gerilemenin piyasalar açısından özellikle haziran ayında biraz hassasiyetler getirmesi potansiyeli var.

> En şanslı burç hangisi?

> En şanslı burç ilan etmek elbette doğru değil ancak Oğlak’lar bir şeyleri toparlama, Jüpiter’in etkilerini alma açısından şanslılar. Ama hangi burç olursa olsun bu sene çok kolay bir hayat yok. Satüryen bir senede olduğumuz için çok çalışma var. Hakikaten zayıf ve güçsüz olanın çok fazla dayanamayacağı bir sene olacak. O yüzden güçlü durmak zorundayız. Her şeyi çalışarak, mücadele ederek alacağımız bir sene var önümüzde.

> Burçları bu dönemde neler bekliyor?

KOÇ BURCU

Koç burçları mayıs, haziran ve temmuz aylarında parasal konulara dikkat etsinler. Gelir-gider dengelerini iyi ayarlamaları gerekiyor. Ağustosla beraber hem ilişkiler anlamında hem de yakın çevrelerinden gelecek desteklerle rahatlayacaklar. Ama önümüzdeki iki ay Koç burçları için parasal anlamda dikkat gerektiriyor. İlişkilerde de sakin ilerlemelerini tavsiye ederim. İllüzyona fazla girmeden hareket etmelerinde fayda var.

BOĞA BURCU

Boğa burçlarının önlerinde dikkat çekici bir süreç var... İki üç aylık dönemde karşı cins tarafından daha dikkat çekebilirler ve kendilerinden çok daha fazla emin olabilirler. Ama ilişkilerle ilgili özellikle mayısın sonları ve haziran aylarında kafa karışıklığı yaşayabilirler. Eski bir ilişkiyle ilgili arada kalma durumu olabilir. İlişkilerle ilgili hareketli ve karmaşık bir dönemde olacaklar. 25 Haziran’dan sonra tüm bu alanlarda çok hızlı gelişmeler yaşayacaklar. İlişkiler ve evlilikle ilgili bir karar alma aşamasında olabilirler. Kararlarını temmuz ve ağustos aylarında almalarını tavsiye ederim.

İKİZLER BURCU

İkizler burçları biraz duygusal ve hassas olacakları bir süreçteler. Örneğin özellikle Vedik astrolojisinde İkizler burcu olanlar gizli ya da platonik ilişkilere eğilimleri olacak. Hiç beklemedikleri bir şekilde birinden hoşlandıklarını hissedebilirler. Bu durum Venüs retrosuyla ilgili olduğu için daha sonra hisleriniz geçecek. Bunun yanında gelir giderlere çok dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle lüks alımlarda, ev alım-satım gibi konularda bütçelerini iyi organize etmeleri gerekiyor. Eylülden itibaren çok hareketli bir döneme giriyorlar. Kariyer ve işle alakalı yoğun bir temponun içine girebilirler. Çalışmıyor fakat çalışmayı düşünüyorlarsa sonbahardan itibaren dinamikler değişebilir. Genel olarak İkizler burçları Mars transiti nedeniyle bilhassa kariyer ve güncel hayatla ilgili noktalarda eylül ayından itibaren çok yoğun bir tempoya girecekler.

YENGEÇ BURCU

Yengeçler sosyal alanları, başkalarıyla olan ilişkileri, hedefleri ya da ilişkilerle ilgili hedeflerini revize ettikleri bir sürece giriyorlar. Yakın zamanda, Venüs retrosu onları bu alanda biraz kurcalıyor. İlişkileriyle ilgili ne yapacaklarını karar verecekleri ya da iki ilişki arasında kalacakları bir durumda olabilirler. Aşk ve ilişkilerde yüklerden kurtulurken daha cesur adım atma potansiyelleri var. Öte yandan Yengeçlerin ailevi konularda dikkatli olmaları gerekiyor. Ailevi ilişkilerde, ev içinde kimle hayatı paylaşıyorlarsa onlarla olan ilişkilerinde dikkat etmeleri gerekiyor. Eğitim, yurtdışı temasları veya ithalat ihracat konuları sonbaharla birlikte hızlanıyor. Bu konularda birtakım faydalar elde etme ve eski kontakların revize olma potansiyeli mevcut. Eğitimle ilgili işleri varsa kasım ve aralık aylarında çok yoğun bir tempo içerisine girebilirler.

ASLAN BURCU

Kariyerle ilgili yaratıcı bir şeylerle uğraşan, kadınlarla ilgili işleri olan, sanatla ilgili bağlantıları bulunan yeme içme sektörüyle ilgilenen Aslan burçlarının önlerinde ilginç bir süreç var. Aslan’lar ve yükselen Aslan burçları haziranda muazzam bir tempoya girecekler. Eski konular aktif olacak. Profesyonel olarak çalışıyorlarsa eski görüşmeler, eski kontaklar veya eski iş başvuruları yeniden gündeme gelebilir. Kariyer ve iş bağlantılarıyla ilgili bir ilişki ve aşk yaşama potansiyelleri yüksek. Kısaca oldukça hareketli bir dönemleri var yakın planda. Öte yandan bu burçtakilerin ekim ayına dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü ekim aylarında engellerle uğraşabilirler. Miras, nafaka, kira, prim gibi başkalarından gelen kazançlarla ilgili beklentileri varsa ekim ayıyla beraber hareketlenmeler var. Ama önümüzdeki süreçte, yaz aylarında şanslılar.

BAŞAK BURCU

Başak burçları, zorlandıkları bir süreç içerisindeler. Aşk ve ilişkilerle ilgili karışık bir dönem geçirdiler ve geçirmeye devam ediyorlar. Çok ani ve beklenmedik olaylar yaşama potansiyelleri var. Ancak Başak burçlarının özel hayatları mayısın ikinci yarısıyla beraber sakinleşecek. İlişkilerle ilgili, eğitim, akademik çalışmalar, kariyer hayatlarıyla alakalı dengeye girecekler. Mart ayından beri çok karışık bir süreçten geçiyorlardı ama önümüzdeki Venüs retrosu ve diğer retro dönemleri onların biraz sakinleşip toparlanmalarına neden olacak. Kasım ve aralık ayında yakın çevre ile ya da iş ve kariyer bağlantılı konulara dikkat etmeleri gerekiyor. İkili ilişkileriyle ilgili de ekimde bir sınavları olabilir.

TERAZİ BURCU

Venüs retrosundan direkt etkilenen Terazi burçları mayıs ortalarından haziran sonuna kadar ikili ilişkilerde, duygusal meselelerde hareketli etkilerden geçecekler. Diğer taraftan ilişkilerle ilgili bir dönüşüm sürecine girebilirler… İlişkilerle ilgili ani kararların alındığı, inişli çıkışlı bir zaman dilimine giriyorlar. Terazi burçları haziran sonuna kadar herhangi bir konuda adım atmamalı ve nihai bir sonuca varamayacağını bilmeli.

Venüs retrosu bittikten sonra, temmuzda ilişkilerle ilgili ne yaşadıysa yeniden revize etmek zorunda. Hukuki konular, maddi konular ve ticari alanlarda haziranın özellikle ikinci yarısında daha dikkatli olmaları gerekiyor. Temmuzun ikinci yarısı ve ağustosla beraber Terazi burçları çok rahatlayacaklar. Ama yine önlerinde dikkatli yönetmeleri gereken bir süreç yok değil. İş ve kariyerle ilgili de ekim ayı ve kasımın ortasına kadar olan kısım değişik bir dönem içeriyor. Terazilerin o süreci iyi yönetmeleri gerekiyor. Duygusal ilişkilerinde ve hayat konforları açısından biraz daha haziran ayını geçirdikten sonra rahatlama potansiyelleri var.

AKREP BURCU

Akrepler ve özellikle yükselen Akreplerin önümüzdeki dönem temmuz başına kadar odak noktaları ikili ilişkiler, evlilik ve partnerleri olacak. Hatta aniden evlilik kararları alabilirler. Ama burada dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü bu konularda eski mevzular önlerine dökülebilir. Çok fazla bu noktalara kafa yormak ve odaklanmak zorunda kalabilirler. Ayrıca ortaklaşa ilişkiler, iş ilişkileri, ticari bağlantılarla ilgili de entreresan gelişmeler yaşayabilirler. Eğer yükselen burcu Akrep olanların haritalarında Venüs retroysa bu süreçten çok iyi faydalanacaklar… Ama doğum haritalarında Venüs retro değilse zorlanabilirler. Akrepler için eski konular revize olacak. Ama yeni bir işe girişmemeleri gerekiyor. Mars retrosunun ekim ayındaki bölümü onlara bildikleri bir alanda etkin enerjiler getirebilir.

YAY BURCU

Yay burçlarının önümüzdeki bir buçuk aylık dönemde, çalışma hayatındaki düşmanlara veya özellikle anne tarafından gelen yakın akrabalar arasındaki çekişmelere ve rekabet duygularına dikkat etmeleri gerekiyor. Bu alanları iyi yönetmesi gereken Yayların pek de alışkın olmadığı enteresan bir süreç olabilir. Mesleki konularda kadınlardan yana rekabet ve düşmanlıkları iyi hesaplamaları ve dikkat etmeleri gerekiyor.

Fakat mayısın ilk haftasından itibaren iş teklifleri, kariyerde değişiklikler iş ile ilgili yeni projelerin ortaya çıkması gibi konularda ilginç gelişmeler yaşanabilir. Sanatsal ve estetik bir işle uğraşıyorlarsa başarılı işler ortaya koyabilirler. Temmuz ayına kadar iş ile alakalı dikkat etmeleri gereken noktalar var ancak temmuzdan itibaren onlar için çok güzel bir süreç var. Bekarlar için konuşursak temmuz ve ağustos aylarında aşkta şanslılar diyebilirim.

OĞLAK BURCU

Oğlak burçları için ilişkiler ön planda olacak. Özellikle yükselen ve Ay burcu Oğlak olanlar çocuk sahibi olmak istiyorlarsa birtakım sürprizler yaşayabilir. Oğlak ve Kova burcu olup da çocuk sahibi olmak isteyenler için önümüzdeki iki ay şanslı etkiler barındırıyor.

Bekarlar da ilişkiler bakımından hareketli bir süreçte olacak. Ancak Venüs retrosu olduğundan illüzyonlara açık bir dönem... O nedenle Oğlakların ilişkilerde dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü Venüs retrosunda yanılgıları artabilir, eski ilişkiler önlerine çıkabilir. Ama bir taraftan da hobileriyle ya da kişisel gelişimleriyle ilgili çok destekleniyorlar. Sanatla uğraşıyorlarsa ilginç sonuçlar ortaya çıkarabilirler. Oğlaklar için temmuz ve ağustos ayları hem aşk ve ilişkilerde hem de kariyerde şanslı bir dönem.

KOVA BURCU

Yükselen burcu Kova olanların evde, kendi alanlarında daha verimli işler yapma potansiyelleri var. Özellikle yükselen burcu Kova olanlar evden çalışıyorlarsa daha verimli olabilir. Bunun yanında emlak işleri yapan, emlakla ilgili planları olan, taşınma, yeni bir yer satın alma, ev kiralama ya da evde bir dekorasyon yapma fikirleri olan Kova burçlarının tüm bu işleri hızlanacak.
Aşk ve ilişkiler konusunda özellikle bekar Kovalar, temmuzun ikinci yarısından ağustos sonuna kadar olan dönemde çok şanslılar. İlişkilerle ilgili hızlı gelişmeler yaşanacak. Kova burçları ekimin başı, eylülün ikinci yarısında ilginç iş teklifleri alabilirler. Ya da işlerinde gelişme potansiyelleri olabilir. Kovalar daha sert bir döngüyü bitirdi. Bu anlamda önlerinde daha güzel bir süreç olacak.

BALIK BURCU

Balıklar yakın çevrelerine, arkadaş ilişkilerine, kardeşlerine yoğunlaşacakları bir süreç geçiriyorlar. Girişim, proje gibi bir planları varsa mayısın sonundan 25 Haziran’a kadar olan süreçte hızlı gelişmeler yaşayabilirler. Balıkların önlerinde desteklendikleri bir süreç var. Ev ve gayrimenkul işleri varsa temmuzda çok hızlanıyor. Bunun yanında taşınma ve ailevi konular da hızlanıyor. Ama aşkla ilgili eylül ayından itibaren rahatlama yaşayacaklar. Parasal konularda ekim ve kasım ayına dikkat etmeleri lazım. Ekimle beraber 2021’in başına kadar Balıklar gerek kariyerde, gerekse ilişkilerde hayli hareketli bir dönem içerisinde olacak diyebilirim.

Bilge Akan - www.haberturk.com/

Yorumlar