Astroloji

11 Şubat Yeniayının İşaret Ettiği Psiko-dinamikler

Uzman Psikolog ve Astrolog Vesta77 Psikolojik Dönüşüm ve Yaşam Akademisinin Kurucusu Özge Genlik 11 Şubatta Kova Burcunda oluşacak Yeniayı yorumladı.

11 Şubat Yeniayının İşaret Ettiği Psiko-dinamikler

11 Şubat Perşembe günü Türkiye saati ile 22:05​'de, 23 derece hava elementi-sabit ve eril nitelikteki Kova Burcu sürecinin üçüncü dekanında, (AY Yönetiminde ) Mars gezegeninin kısmi asaletinde, dodekatemoria olarak Akrep burcu sürecinin hakim olduğu, Yeniay ışığının gölgesinin ise Kova burcunun antisya burcu; Akrep burcu sürecine yansıyor olduğu: «Hakikatin»; öz bilginin gücünün sezgisel boyutta derin bir oktavda ışındığı, bizleri birer «zihin ustası» olmaya davet eden insancıl değerlerin; özgeci, tutkulu ve kararlı bir biçimde vurgulandığı özgün bir yeniay doğuyor.

Fütürist Kova burcunun doğasında psişenin temeli Ay (anima), temel yaşam gücü Güneş (animus) ile birleşirken Bilgelik Tanrıçası Pallas Athene da dişil (anima) ve eril (animus) niteliklerinin birleşimindeki anahtarı; zihinsel güç ve yaratıcılık ilkesini sembolize ederek yeniayın ışığı ile birleşiyor. Ve aklımızdaki kütüphanenin sorumlusu, rasyonel akıl ilkesi Merkür gezegeni Kova burcunda geri hareketini sürdürürken bizleri; kendimize ne kadar «objektif» yaklaşmayı seçtiğimizi gözlemlemimizi, evrensel aklın hangi bölümünü ışımayı seçtiğimizi, evrensel gerçeklikleri derin bir biçimde sorgulamaya, yaşam dinamiklerimize derin bir ‘zoom’ gerçekleştirmeye davet ederken, eş zamanlılıklara dikkat diyor! Yeniay anında, eş zamanlı olarak aşk ve sevgi ilkesi Venüs gezegeni ile fiziksel-zihinsel-spiritüel boyutta genişlemeyi, büyümeyi simgeleyen, merhametin sembolü Jüpiter gezegeninin birleşimi kesinleşiyor bizlere; «sevgi»nin «inanç»ın sadece birer kelimeden ibaret olmadığını; insanlığı birbirine bağlayan ve varoluşu destekleyen en temel sonsuzluk bağını var eden dinamikler olduğunu idrak etmemizi işaret ediyorlar.

Yeniayın yönetici gezegeni enerjiyi kristalleştirme fonksiyonu Satürn’ün de evrensel kardeşliğin simgesi Kova Burcunda yer alıyor olması; sevginin vücut bulmuş halini bireyselliğimiz ile idealist bir biçimde yapılandırmamızı destekliyor.

Yeniayın kısmi asaletinde yer alan eylem prensibi Mars gezegenin Yeniayın ışığına kare açısı da göz önünde bulundurulduğunda «Matrix» den uyanma vakti diyor gökyüzü! Kova burcundaki özgün yeniay bizlere «seçim özgürlüğümüzü» hatırlatıyor. »Bilinçdışındaki gölgelerimize ışık tutan rehber sembolü beyaz tavşanı takip etmeyi seçiyor musunuz?... Merkür gezegenin geri hareketine ilişkin kaleme aldığım yazıyı okumayı seçmek isterseniz: https://www.mistikalem.com/kose-yazisi... Merkür gezegenin metro sürecinde neler gerçekleştirebiliriz.

15:48 Uygulanan Nefes Teknikleri: Bhramari Pranayama (Büyük siyah yaban arısı nefes tekniği); içsel ses farkındalığını geliştirmekte özellikle uykuya geçişi kolaylaştıcıdır =

31:08 Kan dolaşımını dengeliyi ve zihinsel boyutta ikilikten özgürleştirici Antara (İç) Kumbhaka (nefesi tutmak) Pranayama = 36:43

Uzman Psikolog Özge Genlik
Vesta77 Psikolojik Dönüşüm ve Yaşam Akademisinin Kurucusu
www.vestaakademi.com

https://vesta77akademi.blogspot.com

http://oozgegenlik.blog

Yorumlar