Spor

Olympiakos erken bir gol , Fenerbahçe avantajlı skor hesabı yapıyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında bugün Yunan takımı Olympiakos ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe, maçın hazırlıklarını tamamladı e kadrosundaki isimlerle müsabaka saatini beklemeye başladı.

Olympiakos erken bir gol , Fenerbahçe avantajlı skor hesabı yapıyor

Olympiakos ile Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde kozlarını paylaşacak

Georgios Karaiskakis Stadyumu'nda teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki idmanın ilk 15 dakikası basına açık olarak yapıldı.

Isınma koşuları ve koordinasyon hareketleriyle başlayan antrenman, pas ve istasyon çalışmasıyla devam etti.

Sarı-lacivertli futbolcular, idmanın basına kapalı bölümünde yarınki maçın taktiğini çalıştı.

FENERBAHÇE'NİN OLYMPİAKOS MAÇI KADROSU

Fenerbahçe'nin yarın saat 19.45'te oynayacağı Olympiakos maçının kadrosunda şu isimler bulunuyor:

Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Furkan Akyüz, Bright Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Leonardo Bonucci, Rodrigo Becao, Jayden Oosterwolde, Yusuf Akçiçek, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred Rodrigues, Rade Krunic, Miha Zajc, Sebastian Szymanski, Zeki Dursun, İrfan Can Kahveci, Efekan Karayazı, Cengiz Ünder, Ryan Kent, Dusan Tadic, Edin Dzeko, Michy Batshuayi, Çağrı Fedai.

OLYMPİAKOS TEKNİK DİREKTÖRÜ JOSE LUİS MENDİLİBAR  ERKEN BİR GOL İSTİYOR

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında yarın Fenerbahçe'yi konuk edecek Olympiakos'ta teknik direktör Jose Luis Mendilibar, sarı-lacivertlilerin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne motive olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Georgios Karaiskakis Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İspanyol teknik adam, sarı-lacivertli ekibin Türkiye'de yaşanan problemleri bir kenara bıraktığının da altını çizdi.

Olympiakos olarak rövanş maçını düşünmediklerini, yalnızca yarın oynanacak karşılaşmaya odaklandıklarını dile getiren Mendilibar, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe'nin çok kaliteli oyuncuları var. Taraftarımıza motivasyon vermemiz lazım, bunun için de maça iyi başlamalıyız. Bütün maç taraftarlarımızı mutlu etmeye çalışacağız. Mutlaka kazanmamız gerekiyor. Bu maçta gösterilecek kartlardan etkilenmemeyi düşünüyoruz. En iyi şekilde oynamak istiyoruz. Fenerbahçe'nin bütün konsantrasyonu UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde. Bütün umutları yarınki maçta. Fenerbahçe'nin çok kuvvetli oyuncuları var ve savaşacaklar."

Basın toplantısına teknik direktör Jose Luis Mendilibar ile katılan Olympiakos Kaptanı Kostas Fortounis, önemli bir maça çıkacaklarını söyledi.

Taraftarlar ve kulüp için maçın çok önemli olduğuna dikkati çeken Fortounis, şunları söyledi:

"Bizim için bir adım daha ileri gitmek ve bir şeyler başarmak için çok büyük bir fırsat. Takımımız Avrupa'da her zaman başarı elde etmek zorunda. Tamamen hazırız. Taraftarlar bizi destekleyecekler, stadyum dolu olacak."

İyi bir kadroya sahip olduklarının altını çizen deneyimli oyuncu, "Podence takıma çok yardımcı oluyor. İyi oynuyoruz, iyi anlaşıyoruz. Olympiakos'un büyük oyuncuları var ve onun boşluğunu doldurabilirler." diye konuştu.

İç sahada maça hızlı başlamaları gerektiğini de belirten Fortounis, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Fenerbahçe'nin kaliteli futbolcuları var. Problem çıkarabilir ve fırsat bulabilirler. Oyuna iyi başlamamız çok önemli. Hızlı bir gol atmalıyız. Böylece maçı kazanabiliriz."

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ İSMAİL KARTAL AVANTALI SKOR HESABI YAPIYOR

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında yarın Yunanistan ekibi Olympiakos'a konuk olacak Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, takımın oyun gücünü rakibe hissettirerek avantaj yakalamak istediklerini söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Georgios Karaiskakis Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Kartal, rakibin gücünü bildiklerini dile getirdi.

Olympiakos'un Yunanistan'ın köklü kulüplerinden birisi olduğunu ve ateşli bir taraftar grubuna sahip olduğunu vurgulayan Kartal, "İki aşamalı bir maç. Yaptığımız analizlerle rakibimizin güçlü yönlerini çıkardık. Biz kendi güçlü yönlerimizi rakibe hissettirerek avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz. Burada ve İstanbul'da iyi bir futbolla turu geçmek istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Olympiakos'un bir önceki turda İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv karşısında ilk maçta evinde 4-1 mağlup olmasının sürpriz bir sonuç olduğunu da sözlerine ekleyen Kartal, Yunanistan temsilcisinin ikinci maçta rakibe gücünü hissettirerek turu geçtiğinin altını çizdi.

Rakibin sahaya tek santrfor ya da çift santrfor çıkmasına göre planlar yaptıklarını belirten Kartal, "Onların yarın ne yapacakları tabii ki önemli ama bizim yapacaklarımız daha önemli." ifadelerini kullandı.

Her karşılaşmaya tek tek baktıklarını ve rakibe göre hazırlandıklarını da söyleyen Kartal, şöyle konuştu:

"Her maçın hikayesi başkadır. Yarınki rakibimizin hikayesi de başka olacak. Biz bunu antrenmanlarda çalıştık. Yarınki maçta da Fenerbahçe'ye yakışır şekilde iyi bir mücadeleyle iyi bir sonuç almak istiyoruz."

Şanlıurfa'da oynanan Süper Kupa maçında Fenerbahçe'nin yaptığı protesto hakkında da konuşan Kartal, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bizim yaşadıklarımız lig maçlarında olsun, kupa maçlarında olsun açık şekilde ortada. Haklılığımızı kamuoyuna göstermek için yaptığımız bir tepkiydi. Bu tepkinin karşılık bulduğunu düşünüyorum. Bazı şeylerin ülke futbolunda değişmesini düşünüyorsak, kurulların da bir değerlendirme yapmasını düşünüyoruz. Her şeyin böylece daha iyi olacağını düşünüyoruz. Biz sahanın içinde kalmak istiyoruz. Yarınki maç için hazırlıklarımızı tamamladık. Dediğim gibi buradan iyi bir sonuçla İstanbul'a dönmek istiyoruz."

Teknik direktör İsmail Kartal ile birlikte basın toplantısına katılan milli futbolcu Çağlar Söyüncü de zor bir maça çıkacaklarını ancak kendi planlarını yarın uygulayıp kazanmak istediklerini söyledi.

Yorumlar