Moda

Türk moda markalarının 100’ü aşkın ülkede 2 binden fazla mağazası var

Moda ihracatçılarının hedefi 40 milyar dolar

Türk moda markalarının 100’ü aşkın ülkede 2 binden fazla mağazası var

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) 31’inci KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması finalinde sektörün geleceğine dair konuştu.

Hazır giyim sektörünün Türkiye’de kalkınmanın ve ihracatın öncülüğünü üstlendiğini vurgulayan Gültepe, hazır giyim ve konfeksiyon ihracatını 40 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Gültepe, tasarım rüzgarını da arkalarına alarak hedefe ulaşmak için küresel rekabet gücü çok daha yüksek bir moda endüstrisi inşa ettiklerini belirtti.

Bugünün moda endüstrisinde küresel bir oyuncu haline geldiklerini ifade eden Gültepe, “Dünyanın altıncı, Avrupa Birliği’nin üçüncü büyük tedarikçisiyiz. Yıllık 21 milyar dolarlık ihracat yapıyor, ülkemize net 19 milyar dolar döviz kazandırıyoruz” dedi. T

Türk moda markalarının 100’ü aşkın ülkede 2 binden fazla mağazası olduğunu kaydeden Gültepe, “Gittikleri ülkede pazar lideri olan hazır giyim markalarımız var. Bu başarının arkasında büyük bir emek, özveri, akıl, fikir ve ‘geleceği dünden kurgulama’ vizyonu yatıyor. İHKİB, işte bu vizyonla 31 yıl önce KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nı sektörümüze ve ülkemize kazandırdı. 1992’de çıktığımız bu yolculukta büyük mesafe kat ettik. KOZA ile Türkiye’nin en etkileyici moda arşivini oluşturduk. Moda endüstrimizin en başarılı tasarımcılarının neredeyse tamamı KOZA’dan çıktı. KOZA’nın sektörle buluşturduğu yüzlerce tasarımcı yenilikçi, fark yaratan koleksiyonlarıyla ihracatımıza değer katmaya devam ediyorlar” cümlelerini kullandı.

Küresel moda endüstrisinin büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini hatırlatan Gültepe, “Süreci fırsata çevirebilmek için ‘Şık Bir Gelecek’ mottosuyla güncellediğimiz stratejimizle 40 milyar dolarlık ihracat hedefine odaklandık. Bu hedef doğrultusunda, tasarım rüzgarını da arkamıza alarak yenilikçi, yaratıcı, rekabet gücü çok daha yüksek bir moda endüstrisi inşa ediyoruz. Sürdürülebilir üretim, dijital tedarik ve değer zinciri temelinde sektörü küresel pazarlarda yeniden konumlandırıyoruz. Elbette bu süreçte tasarımın önemi daha da artacak. Dolayısıyla tasarımcılarımıza daha çok iş düşecek” diye konuştu.

Yorumlar