Yaşam

Modacı Nur Yerlitaş vefat etti

Modacı Nur Yerlitaş bugün evinde hayatını kaybetti.

Modacı Nur Yerlitaş vefat etti


Moda dünyasının tanınan ismi Nur Yerlitaş bugün evinde hayatını kaybetti. 2018 yılında beyin kanseri teşhisi koyulan ve altı ay arayla iki operasyon geçiren Yelitaş 64 yaşındaydı.

"İşte Benim Stilim" adlı programda jüri üyeliği yaptığı dönemde tanınan Yerlitaş, "Nurella" lakabıyla biliniyordu.

SON PAYLAŞIM

Yerlitaş, en son 19 saat önce Instagram hesabından bir paylaşım yaparak "bakma bana öyle baktığın yerdeyim, bende kal #evdekal" notunu düşmüş, Yerlitaş'ın paylaşımına Ajda Pekkan ise "Canım Nurcuğum seni çok özledim" diyerek yorum yapmıştı.

ÜNLÜ İSİMLER NUR YERLİTAŞ İÇİN NELER SÖYLEDİ?

"İşte Benim Stilim" isimli moda programında Nur Yerlitaş'la birlikte jüri üyeliği yapan Uğurkan Erez, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda: "Erken olmadı mı Nur'um... Daha yapacak çok şey vardı.. Nurlarda uyu arkadaşım" ifaelerini kullandı

İzzet Çapa: "Yüreği tertemiz, sevgisi samimi, dostluğu emsalsiz, sohbeti çok kıymetli bir yakınımı, can arkadaşım Nur Yerlitaş’ı kaybettiğimizi öğrendim bir kaç dakika önce... Çok çok üzgünüm...

Biliyorum ki onu tanıyan herkes çok üzgündür... Başımız sağolsun, Nur’um mekanın cennet, kabrin ismin gibi nur olsun... Seninle saatler süren o sohbetlerimizi çok özleyeceğim..."

Seda Sayan ise "Yıllarım dostum sırdaşım yol arkadaşım uğur böceğim akıl hocam kılavuzum ismin gibi Nurlar içinde uyu inşallah NUR YERLİTAŞ" dedi.

Cenk Eren: "Çok çok üzgünüm çok eski çok kıymetli bir dostumu hepimizin hayatına da bir izi olan sevgili Nur Yerlitaş’ı kaybettik. Allah rahmet eylesin"

Kemal Doğulu: "Çok üzüldüm. Nurlar içinde uyu allah rahmet eylesin."

Hakan Akkaya: "Canim nurellam. İnanmak cok zor, seni cok seviyorum. Nurlar icinde uyu"

Emel Müftüoğlu: "Adın gibi nurlar içinde yat nurum"

NUR YERLİTAŞ KİMDİR?

Jüri olarak yer aldığı moda programlarındaki "Nurella" lakabıyla bilinen Nur Yerlitaş, 11 Ağustos 1955 yılında dünyaya geldi.

Anne tarafından Arap, baba tarafından Giresunlu olan Yerlitaş, jüri üyeliğini üstlendiği programlarla tanındı. Pek çok ünlü ismin sahne kostümünü tasarlayan Nur Yerlitaş, moda kariyerine 80’li yılların başlarında İtalya’dan ve Fransa’dan getirdiği kıyafetleri satarak başladı. 

2011 yılında İvana Sert, Hakan Akkaya ve Kareograf Uğurkan Erez'le birlikte "Bugün Ne Giysem" adlı yarışmada jüri üyeliği yapan ünlü modacı, beyin kanseri teşhisi konulmasının ardından 6 Ağustos 2018'de ameliyat masasına yatmıştı.

NUR YERLİTAŞ'IN TELEVİZYONDA YER ALDIĞI PROGRAMLAR

Bak Kim Dans Ediyor (2007)

Yemekteyiz (2010)

Bugün Ne Giysem (2011)

Bu Tarz Benim (2014)

İşte Benim Stilim (2015-2017)

Maral: En Güzel Hikâyem (2015) – 9. bölüm

VİDEO KLİPLERİ

“Türkan” – Demet Akalın (2011)

“Karagözlüm” – Serkan Kaya

Yorumlar