Yeniçağ

Kua Sayısı ve Kua sayısı hesaplama tablosu

Kua Sayısı nedir? Feng Shui'de Kua Sayısı neden kullanılır? Kua Sayısı nasıl bulunur?

Kua Sayısı ve Kua sayısı hesaplama tablosu

Feng Shui'de kişiler, olaylar ve mekanları tarif edilirken; doğum tarihleri ve mekan için oturdukları yönlere göre kua sayılarını kullanır.

Her sayı çok özel anlamlar taşır. Ve hayatımızdaki eylem alanları, niyetler, olaylar, kişiler, hikayeler, felaketler, kazançlar, piyangolar, ilişkiler, tartışmalar, renkler, aile üyeleri gibi çok çeşitli konulara karşılık gelirler. Bulunan her sayının baguanın bir bölümü ile ilgisi bulunmaktadır. Ve hangi başlık altında bir iş yaparsanız yapın, bu eylem alanları yine bagua alternatifleri içinde kalır.

Sayıların numerolojik olarak çok fazla anlamı bulunmaktadır. Fakat Feng Shui ‘ de bildik anlamlarından daha fazla şey ifade ederler. Özellikle bizim konumuz dahilinde kişilerin şanslarını tespit etmek için kullanılırlar. Sitede diğer bir yazıda yıllara bağlı kua sayılarını hesaplamaya gerek kalmadan bulmanız için bayan ve bay olarak ayırmak sureti ile verdim. Bu sayede siz de bundan sonra tanıştığınız ya da işe alacağınız kişilerin durumları ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bu sayılar, o kişilerin genel şanslarının kalitelerini anlamanızı sağlarlar. Kua sayıları, insanın yaşamdaki yeri pek çok yönden ifade eden , tıkanık bir yoldaki kurtarıcı ok gibidir. Milyonlarca sayıdaki insan kalabalığına karşı 9 adet karşılık bulan kua sayıları, çok önemli ana başlıkları bize işaret ederek, yolları tarif eder ve olmadığınız diğer 8 hal ile özel bir konumunu bildirir. Kendi sayımız, diğer sayılara bağlı olarak aynı zamanda ne olmadığımızı da bize anlatır.

Tüm bu sayılar tek başına yıla göre bulunuyormuş gibi görünse de, ardında ay , gün ve saatin de hesabını taşır. Daha ileri hesaplamalarda Çin Astrolojisi olarak Ay, Gün ve Saat ‘ te değerlendirilir. 4 Pillars metodu'nun ve Nine Star ki ‘nin alt yapısını oluşturur

Kua sayısı nasıl hesaplanır?

Kua sayımız, doğum tarihi ile hesaplanır ve kadın ile erkek için farklı sonuçlar verir. Yin ve Yang dengesinin esan alındığı düzende elbette bir an dilimini ancak ikisinin birlikteliği oluşturabilir. Bir an, bir şey, bir obje, bir insan, bir zaman gibi teklik halinde olan şeyler her zaman bir yin bir de yang özellikle taşır. Ortaya çıkan sayı “Lo Shu” karesinin merkezine yerleşerek bizim “Lo Shu” karemizi oluşturulur.

Bu sayede zamanın içindeki akışımız kendi kua sayımızın merkezinde olduğu Lo Shu karesine göre değerlendirilir.

Karmanın sayısı 5'tir

Lo Shu karesinin merkezinde yer alan 5 sayısı nötr bir sayıdır. Ve ne erkek , ne dişidir. O karma'nın sayısıdır. Satürn ' ün ağır sınavlarının sayısıdır.

Kendi kua sayımız ise yeni bir lo shu yeni bir karmik harita verir bize ve 5 ' in yeri hayatımızda çok önemlidir. Doğum tarihine göre bulunan her sayı lo shu 'nun merkezine yerleştiriler ve özel lo shu karesi bulunur. Bu yüzden kua sayısı tüm Feng Shui ' de hayati önem taşımaktadır.

Kua Sayısı nasıl hesaplanır?

Çin takvim yılına göre her yıl başka bir tarihte başlıyor. Bizim kullandığımız Gregorian Takvimi (Milad Takvimi) senenin başlangıcını 01.01 olarak baz almaktadır. Milladi takvime göre sene başını 01.01 olarak alacak olursanız Çin takviminde yanılgıya düşebilirsiniz.  Çin takvim yılına göre başlangıç tarihleri tabloda belirtilmiştir.

Başlangıç tarihinden önce doğmuşsanız, o zaman bir önceki yılı baz almanız gerekir.

Örneğin; Tablomuza bakacak olursak 6 Şubat 1970 den önce doğan kişi Toprak-Horoz yılında doğmuş olacaktır. Eğer Erkek ise Kua sayısı 4, Kadın ise Kua sayısı 2 olacaktır.

Tablodan siz de kendi Kua sayılarınızı, burcunuzu ve elementinizi bulabilirsiniz.

İşte Kua Sayısı hesaplama tablosu

Yorumlar