Yaşam

Tansu Çiller: Can Yücel'e benim için şiir yaz demedim

Sosyal medyada Tansu Çiller'in, Can Yücel'den kendisi için şiir yazmasını istediği iddiaları yer aldı. Eski Başbakan Tansu Çiller bu iddiayı yalanladı.

Tansu Çiller: Can Yücele benim için şiir yaz demedim

Sosyal medya, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in Can Yücel'i çağırıp kendisi için şiir yazmasını istediği iddisı ile çalkalandı. İddianın pek çok kişi tarafından paylaşılması üzerine Tansu Çiller açıklama yaptı. 

SARI SAÇLI GÜZEL KADIN ŞİİRİ İDDİASI

Sosyal medyada dolaşan iddia şöyle:

"Tansu Çiller Datça'yı ziyaret eder ve 'Can Yücel'i getirin bana' der. Korumalar Can Yücel'in evine gider 'Başbakanımız sizi görmek istiyor' der. Can Yücel kalkar Çiller'in kaldığı yere gider. Çiller, 'Can Bey siz çok güzel şiir yazıyormuşsunuz. Bana da bir şiir yazar mısınız?' der. Can Yücel düşünür ve 'Peki' der. Başlar o anda yazdığı şiiri okumaya."

"Sarı saçlı güzel kadın. Sarı saçlı güzel kadın. Sarı saçlı güzel kadın. Sarı saçlı güzel kadın. Anasını s....n vatanın."

"Can Yücel derhal korumalar tarafından Çiller'in yanından uzaklaştırılır."

TANSU ÇİLLER İDDİAYI YALANLADI

Tansu Çiller, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin bölünmüşlük üzerinden siyaset yapanlar nedeniyle birbirlerini karalayan düşman taraflara dönüştüğünü belirtti.

Bunun sonucunda, insanların siyaseten mantık ve hakikat sınırlarının dışında karalamalara hedef olduğunu, bu durumların bölünmeyi daha da derinleştirdiğini kaydeden Çiller, "Sosyal medyada yer alan, benim Can Yücel'i çağırarak 'Bana şiir yazın' dediğim söylemi bunun en belirgin örneklerindendir. Tümüyle hakikat dışı olan bu iddia, bana ve merhum Can Yücel'in şahsına karşı açık bir iftiradır." ifadelerini kullandı.

AA

Yorumlar