Yaşam

Sadettin Saran ilk kitabıyla 'ben yaptım, siz de yapabilirsiniz' diyor

Ünlü İş insanı Sadettin Saran’ın ilk kitabı 'İçindeki Dağı Aş' adıyla yayınlandı. Kitap ünlü işadamının iş hayatını, girişimcilik deneyimlerini, kişisel tecrübelerini ve başarı hikâyelerini anlatıyor.

Sadettin Saran ilk kitabıyla ben yaptım, siz de yapabilirsiniz diyor

Saran Group’un kurucusu ünlü İş insanı Sadettin Saran, gençler için kaleme aldığı ilk kitabında bugünlere kolay gelmediğini vurguluyor. “Zirveden manzarayı izleyen bir adamın öyküsü değil, zirveyi aklına ve kalbine inançla yerleştirmiş bir kişinin yolculuk hikayesi” olarak tanımladığı kitabında; başarıya giden yolları, ayağına takılan taşlarla, kararlı yolculuğunda karşılaştığı başarısızlıklarla örnekleyerek anlattı.

Hayat hikayesiyle gençlere ilham kaynağı ve iyi bir örnek olmak istediğini belirten yazarın Destek Yayınları’ndan çıkan kitabı 15 Eylül’de okuyucular ile buluştu. 

Hayatı insanın önüne engeller çıkartan, kayboluşlar yaşatarak yoran, arayışların ve kötü olayların hiç bitmediği bir oyundan ziyade; engelleri aştıkça haz veren, güçlendiren öğretici bir yol olarak yorumlayan Saran, okuyucularına mücadeleci ruhlu olmaları gerektiğini söylüyor. Yaşamda her şeyin var olduğunu sık sık ifade eden yazar, gençlere: “Kaderci ve karamsar bir dünya kurmayın, hayattan vazgeçerek nefes almaya devam etmek kendinize yapacağınız en büyük kötülük. Yaşam varmak değil; gitmek, kendi yolunda yürümek, ilerlemek, düşünce kalkmak cesaretidir.” diyerek pes etmemeleri gerektiğini vurguluyor. 

İçindeki Dağı Aş kitabının mesajı

Kitabında ilkelerin, inançların ve hedeflerin önemine değinen yazar; “Amacınız para kazanmak olmasın, amacınız paylaşmak olsun. Ne kazanırsanız onu paylaşın. Bu bir zorunluluk değil, insani hazların en değerlisi. Değer, öğretilerimiz doğrultusunda bizlere huzur ve tatmin hissini sağlayan önemli bir yaşam unsurudur. Sevgi ise yaşama sıkı sıkı tutunmanın en temel motivasyonu. Hayatı amaçları tüketmeden, paylaşarak, değerler ve ilkeler doğrultusuna sevgi ile yaşayabilmek ise şansın ta kendisi.”ifadeleriyle sahip olunan tüm şeylerin paylaşılması gerekliliğini belirtiyor.

Kitabın geliri Darüşşafaka Cemiyetine Bağışlandı

Sadettin Saran’ın ilk kitabından Sadettin Saran için doğan telif gelirleri de Darüşşafaka Cemiyeti ile eğitimde fırsat eşitliğine ihtiyacı olan çocuklar için kullanılacak. Saran, babası ve annesini bir araya getiren yolculuğu anlatırken de eğitimde fırsat eşitliğine vurgu yapıyor. Babası Özbek Saran’ın Darüşşafaka’dan mezun olarak devlet bursuyla Amerika Birleşik Devletleri’ne üniversite okumaya gitmesiyle hikâyenin başladığını söylüyor ve “Darüşşafaka Cemiyeti eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması açısından çok önemli bir kurum. Babam Darüşşafaka’da okudu, mezun oldu ve buradan çıkarak devlet bursuyla yurtdışında eğitim alma imkânı buldu. Darüşşafaka Cemiyeti babam gibi binlerce çocuğu okutarak ülkemize kazandırdı. Ülkemize birçok önemli isim yetiştiren Darüşşafaka Cemiyeti’ne katkı sağlamak beni çok mutlu ediyor” dedi.

Yorumlar