Yaşam

Ödüllü güzel manken Hazal Çakmak güzellik sırlarını açıkladı

2020 yılında hem Miss Koza hem Miss Tourism Turkey güzeli seçilen, podyumlardaki başarısının yanı sıra ODTÜ'de sosyoloji öğrencisi olarak uluslararası kariyer hedefleri yapan İzmirli manken güzelliğini bakın nasıl koruyor?

Ödüllü güzel manken Hazal Çakmak güzellik sırlarını açıkladı

Hazal Çakmak, podyumlarda ve yarışmalarda güzelliği ile boy göstermesinin yanı sıra uluslararası kariyer hesapları olan zeki bir sosyolog adayı. ODTÜ sosyoloji öğrencisi Hazal Çakmak astroloji ile de yakından ilgileniyor. Doğum Haritası yorumlayacak derecede astroloji bilgisine sahip güzel manken kendisinin  ikizler burcu olduğunu söyledi. Yükselen burcunun oğlak, ay burcunun ise akrep olduğunu belirten Hazal çakmak, moda dünyasıyla da yakından ilgilendiğini belirtiyor.. 

On parmağında 10 marifet olduğunu belirten Hazal Çakmak, 2023 yılı moda trendlerini şu şekilde açıkladı:  "2023 sonbahar modasınınde neon renkleriyle yapılan makyaj ve geniş paçalı pantolonları beğeniyorum"

GÜZELLİĞİNİ KORUMA FORMÜLÜ

 Hazal Çakmak tanrı vergisi güzelliğinü koruma formülü şu şekilde açıkladı: "Bol su içiyor, düzenli spor yapıyorum. Saçlarımın sağlıklı kalması için hindistan cevizi yağında 30 dakika boyunca bekletiyorum, parlaklığı sağlamak için de argan yağı kullanıyorum. 2 adet yumurta sarısını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp saçlarının tamamına uyguluyor. 20 dakika sonra da duruluyorum. Saçlarımın bu denli güel ve parlak olmasının formülü bu. Cildim için gül suyu kullanıyorum. Cildim için kullandığım bir diğer formül ise şöyle; 2 kaşık yoğurtla 1 yemek kaşığı balı karıştırıyor ve birkaç damla limon suyu ekliyerek 15 dakika bekletiyor ve sonra temizliyorum."

HAZAL ÇAKMAK KİMDİR?

Manken ve sosyolog adayıdır. 16 haziran 1997 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. İzmir Kız Lisesinden mezun oldu ve üniversite sınavlarında başarılı olarak ODTÜ sosyoloji bölümünü kazandı.  2020 yılında katıldığı güzellik yarışmalarında Miss Koza ve Miss Tourism Turkey Güzeli seçildi.

Bir hedefi de Miss Turkey güzellik yarışmasında başarı kovalamak olan Hazal Çakmakü halen bekar ve en büyük hayalleriden biri de oyunculuk yapmak.

Hazal Çakmak İstanbul Fashion Week'te podyuma çıkmak için çalışmalarını yoğunlaştırıken,  ODTÜ'den sosyolog olarak mezun olup, uluslarası kariyer yapmayı istiyor.

Kirpi dergisinde sosyoloji içerikli yazılar yazıyor. .

Yorumlar