Yaşam

Kurnaz Tilkiler Çankırılıların yardımseverliğinden memnun

Son yıllarda evcilleşen tilkileri ile sık sık gündeme gelen Çankırı'da yeni bir eve alışan tilki vakası görüntülendi.

Kurnaz Tilkiler Çankırılıların yardımseverliğinden memnun

Bir kaç yıldır Çankırı evcilleşen tilkilerle sosyal medyanın gündeminden inmiyor. 

Çankırı'nın Yapraklı ilçesine bağlı Müsellim köyünde yaşayan hayvansever Sadık Sevinç de, bir süre önce yiyecek bulmak amacıyla evinin önüne gelen tilkiyi elleriyle beslemeye başladı.Kendisine alışan tilki, bir akşam Sevinç'i takip ederek evinin içine kadar girdi. Sevinç, bu anları cep telefonu kamerasıyla da kaydetti. 

Cep telefonu kamerasıyla görüntüledi

Uzun zamandır beslediği tilkinin bir akşam iş dönüşü kendisini görünce takip etmeye başladığını fark eden Sadık Sevinç,  tilkinin kendisini takip edip evine girmesini cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Elindeki sefer tasının içinde yemek bulunduğunu belirten Sevinç, "Yemeğin kokusunu alınca eve kadar geldi. Bir süre evin içinde durdu, daha sonra tekrar dışarı çıktı." dedi.

Evde tavuk yoktu, misafirimize mahcup olduk dedi

Kendisinin hayvanları çok sevdiğini ve bu manzaranın çok hoşuna gittiğini dile getiren Sevinç, "Tilki içeri girdiğinde onunla konuştuğumda beni anlar gibiydi. Evde tavuk yoktu, misafirimize mahcup olduk, veremedik. Biz önce insanlar olarak birbirimizi sevmeliyiz. Daha sonra hayvan ve doğa sevgisi gelir. Sevgi bizim hayat kaynağımız. Sevgisiz bir dünyanın anlamı yoktur." ifadelerini kullandı.

Muhammed Kaygın - AA

Yorumlar