Yaşam

Annelerin yüzde 45'i Anneler Günü'nde hediye bekliyor.

Anneler Günü’nde Hediye İstiyor musunuz sorusuna, kadınların yüzde 35’i, “hatırlamaları yeter, hediye olmasa da olur“ derken, yüzde 20’i kesinlikle hediye istemiyor.

Annelerin yüzde 45i Anneler Gününde hediye bekliyor.

Avantajix alışveriş sitesi'nin kadınların Anneler Günü hediye beklentilerini belirlemek amacıyla üyelerinden bini ile gerçekleştirdiği anket çalışmasında katılımcılara, “Anneler Günü’nde Hediye İstiyor musunuz/Size Ne Alınmasını İstersiniz” diye soruldu.

İlk soruyu kadınların yüzde 35’i, “aramaları, hatırlamaları yeter, hediye olmasa da olur“ diye yanıtlarken, yüzde 20’i “kesinlikle hediye istemediklerini” ifade etti. Yüzde 15’i “çok güçlü” şekilde olmak üzere kadınların yüzde 45’i bu özel günde kendisine hediye alınmasını bekliyor.

“Size Ne Alınmasını İstersiniz” sorusuna verilen yanıtlar da kadınların, klişelerin dışında hediye beklentisinde olduğunu ortaya koydu. “Anneye ne hediye alınır” denilince akla gelen hediyeler olan çiçek, gömlek, tişört, şal, baş örtüsü kadınların sadece yüzde 10’unun ilk tercihleri arasında yer aldı.

Hediye bekleyenlerin gönlünden neler geçiyor?

Kadınların yüzde 40’ı hediye olarak cep telefonu, akıllı saat/bileklik, kulaklık, tablet, bilgisayar gibi teknolojik ürünleri hayal ederken, yüzde 35’i yemek yaparken ya da ev işleri sırasında yardımcı olabilecek pratik küçük elektrikli aletler ile dekorasyon ürünleri istiyor. Parfüm, cilt bakımı için kozmetik ürün ve aksesuar beklentisi içinde olan kadınların oranı da yüzde 15’i buluyor.

 

Yorumlar