Yaşam

Akdeniz'de yeni tehlike: Zehirli aslan balığı

Hem diğer balık türlerini hem de insanları tehdit eden zehirli aslan balığı Süveyş Kanalı'ndan Akdeniz'e göç eden istilacılar arasına katıldı.

Akdenizde yeni tehlike: Zehirli aslan balığı

MEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünde doktora öğrencisi Ertuğrul Çete'nin araştırmasına göre;  Kızıldeniz'den Akdeniz'e geçen yaklaşık bin istilacı balık arasında yer alan, aslan balığı, hızlı üremesiyle denizlerde tehlike oluşturmaya başladı. İlk zamanlarda denizde 1-2 tane görülen aslan balığı, bu günlerde artık 6'lı, 7'li gruplar halinde görülüyor.

Aslan balığının nasıl ürediği, neyle beslendiği, nerelerde yaşadığı, zehrinin etkisi gibi konuların araştırıldığını belirten MEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serap Ergene, "Aslan balıkları Akdeniz’in balığı değil. Süveyş Kanalının açılmasından sonra bu balıkların Kızıldeniz’den Akdeniz’e geldi. İskorpitlerden bir balık türüdür. Görsel olarak çok güzel olan balıklardan bir tanesidir. Su altında gerçekten hoş görüntüler sergiler ancak aynı zamanda zehirli bir balıktır. Şu anda bir problem oluşturuyor evet ama daha uzun vadede nasıl bir sorun oluşturacak bunları tanımlamak üzere bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu."

ntv

Yorumlar