Cüzdanınız ne renk? İşte cüzdanda saklı zenginlik sırları

Parayla ilişkiniz nasıl? Kendiniz ona yakın mı hissedersiniz? Onu kolay kullanır mısınız? ummadığınız bir harcama sizi huzursuz eder mi? Cüzdanınınıza koyduklarınız sizin para ile olan bağını anlatıyor.

“Para Ne Söyler Biz Ne Anlarız” adlı yeni kitabında para ile ilişkiyi fark etmek ve dönüştürmek için örnek hikayeler, ritüeller, ödevler ve alıştırmalarla hikayesini yeniden yazmak isteyenler için bir yol haritası hazırlayan Araştırmacı, Yazar ve Eğitmen Meltem Reyhan, potansiyelimizi ortaya çıkartmak için mutlaka para ile ilişkimizin nasıl olduğuna bakmamız gerektiğini söylüyor ve şu bilgileri aktarıyor:  

"Cüzdan konusu önemli ancak bir sembol olarak yaklaşmalı ve bilinçaltımızın her an gördüğü tüm işaretleri okuduğunu da hatırlamalıyız. O cüzdanın içine koyduğumuz harcama fişleri alışverişi, fotoğraflar o kişilerle olan ilişkimizde paranın önemini, tılsımlar parayı yönetemediğimizi anlatıyor. Renklerin parayla, değerle ve zenginlikle ilişkisi var. Binlerce yıldır zenginliğin sembolü olan renkler var. Mor cüzdan takıntısı biraz da buradan geliyor. Eski zamanlarda bazı renklerin elde edilmesi pahalı olduğu için asiller ya da zenginler kullanmış. Bunun dışında cüzdanın büyüklüğü, küçüklüğü de bir seçimi anlatıyor. Parayla ilişkim sıkışık ya da ferah veya para hayatımda çok yer kaplıyor vb… Kırmızı bize ateş ve kanı yani hareketi ve canlılığı hatırlatıyor. Mavi serinliği, beyaz keskinliği ve netliği, siyah korunmayı ve biraz da sırlanmayı, yeşil olumlu bir hareketi. Benim cüzdanım yeşil renktir. Kitabımın kapağının rengi de tam zümrüt yeşilidir. Venüs astroloji de değer yaratmak ve sevgiyle ilişkili bir semboldür. Doların renginin tesadüfen yeşil olmadığını hepimiz tahmin ediyoruz. Cüzdanı bize hediye eden kişinin seçimini kullanıyoruz. Yani parayla olan ilişkimizi her an bize anlatan bu sembolde renk, şekil veya herhangi başka bir unsuru biz seçmemiş oluyoruz."

Videoyu Sitene Ekle

<iframe src="https://www.mistikalem.com/video-embed/19456" width="640" height="360" frameborder="0"></iframe>

Şifacı mı şarlatan mı anlamak mümkün olamadı

Medya onu şarlatan ve dolandırıcı olarak lanse edince dün bu görüntüleri izleyen pek çok kişi ona kızdı. Ama o belki de bilinmeyen bir halk geleneğini yaşatan son temsilci olabilir...

Çin'in mimari harikası: Shiziguan yüzen köprüsü

Çin’in Hubei eyaletinin Xuan’en İlçesinde bulunan Shiziguan yüzer köprüsü, dünyanın en muhteşem köprülerinden biridir.

Anne-Baba, Arketipler ve Kollektif Bilinç Dışı

Aile danışmanı ve sosyolog Havvanur İncekara, Anne Baba, Arketipler ve Kollektif Bilinç Dışı konusunu anlatıyor.

Bilinçaltı ve rüyalar nereden beslenir?

Bilinçaltı Ve Rüyaların asıl kaynağı nedir?

Aile Dizimi nedir, nasıl yapılır?

Aile Danışması ve Sosyolog Havvanur İncekara Aile Dizimi konusu merak edenlere seslendi.

Kendini gerçekleştiren kehanet nasıl oluşur?

Aile danışmanı ve sosyolog Havvanur İncekara Kendini Gerçekleştiren Kehaneti anlattı.