Emrah Safa Gürkan: Vasıfsız dünyanın göstergeleri bellidir

Ünlü tarihçi ve sosyam medyada yıldızı parlayan isimlerden Emrah Safa Gürkan, konuk olduğu Meriç Aral ve Efe Tunçer'in sunduğu Zorlu PSM YouTube kanalında yayınlanan ‘Teras Noir’ adlı programda “İnsanlar aykırı fikir duymak istemediklerine dikkat çekti.”

Emrah Safa Gürkan, Efe Tunçer’in “Şov dünyasında ‘ofansif on numara’ olmak nasıl bir şey bize biraz bahsedebilir misiniz?” sorusuna “Ofansif on numara olmak hakikaten çok garip bir şey. Ben normal hayatımın ofansif halinin yüzde onunu dışarıya yansıtıyorum. Açıkçası Türkiye’de beni çok ofansif bulduklarını da düşünmüyorum. Bir gün hatta dayanamayıp ‘Bütün balonları ben mi patlatacağım hep.’ dedim. İnsanlar belirli formatların içine sıkışıp kalıyor kendi formatlarını yaratamadıkları için. Dolayısıyla o balonları patlatmaya da çok fazla yönelemiyorlar. Aykırı bir fikir duymak istemiyorlar. Benim söylediğim şeylerden ziyade söylemediklerimden başıma bir şeyler geldi hep.” açıklamasında bulundu.

 Vasıfsız insanların yarattığı dünyadaki göstergeler de çok belli olur.

Emrah Safa Gürkan, Meriç Aral’ın “Neredeyse artık üniversite diplomasına sahip olmanın bir önemi kalmadı. Vasıfsızlığın önem kazandığı bu döneme girişin başlangıcı olarak nereyi referans alabiliriz?” sorusuna “Bu konu aslında 1980’lerdeki neo-liberalizm ve parasal kısımlara dayanır. Çünkü o dönem çok para geliyordu ve vasıfsız insanlar çok fazla iş yapabiliyordu. Vasıfsız insanların yarattığı dünyadaki göstergeler de çok belli olur. Mesela çok iyi giyinmek, çok kültürlü gibi görünmek para ile mümkündür artık. Dolayısıyla belli meslekler statülerini kaybetti. Bir general, bir diplomat, bir profesör ve bir iş adamı beraber oturduğunda aralarındaki gelir farkları bire üç veya bire dört oluyordu. Şimdi yüz katını kazanıyorlar, ona göre seçimler yapıyorlar ve bir bakıyorsun ışıltılı bir yaşamın içinde yer alıyorlar.” cevabını verdi

Videoyu Sitene Ekle

<iframe src="https://www.mistikalem.com/video-embed/19311" width="640" height="360" frameborder="0"></iframe>

Engelli köpekler için varillerden tren yaptı

Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü, ATV tarzı aracının arkasına bağladığı plastik varillerden yaptığı "tren"le engelli köpeklerini gezdiriyor.

Obez Kedi şiraz egzersiz ve diyetle zayıflıyor

Her gün koşu bandı ve pilates topuyla egzersiz yaptırılan Obez Kedi Şiraz, havuzda da yüzerek kısa sürede 2 kilo vermeyi başardı.

Annesiz kalan köpek yavrularını emziren eşek

Anneleri ölen köpek yavrularını eşek emziriyor

Teravih namazında imamın üstüne atlayan kedi

Cezayir'deki bir camide teravih namazı kıldıran imamın üzerine kedi çıktı. Kediye şefkat gösterip namazı kıldırmaya devam eden imama sosyal medyadan övgüler yağdı.

Piyano çalan kurye herkesi kendine hayran bıraktı

Sipariş teslimatı yaptığı otelde çaldığı piyano ile sosyal medyada Türkiye'nin gündemine giren 19 yaşındaki Muharrem Can İncir, hayallerini anlattı.

Kafkas Vaşağı Dorlion, 11 ayda 1400 kilometre yol katetti

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki sarıçam ormanlarında yaşayan nesli tükenme tehlikesi altındaki vaşak, gece avlanıp gündüz dinlenerek 11 ayda 1400 kilometre yürüdü.