Medya ve Sinema-TV

Netflix'in Gezegenimiz Our Planet dizisi çok iddialı

Penélope Cruz ve Salma Hayek'in de anlatıcılar arasında yer alacağı 8 bölümlük Doğal Tarih Dizisi, 5 Nisan'da Dünya Genelinde Yayınlanacak

Netflixin Gezegenimiz Our Planet dizisi çok iddialı

Netflix, dünya genelinde 5 Nisan'da gösterime sokacağı orijinal belgesel dizisi Gezegenimiz'in uzun fragmanını yayınladı. Yapımcılığını Silverback Films, Ltd üstlendiği Gezegenimiz dizisi Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) ortaklığıyla hayata geçirildi.

Dizinin yapımcı koltuğunda Alastair Fothergill ve Keith Scholey oturuyor.

Belgeseli İngilizce anlatıcılığını üstlenen Sir David Attenborough'nun yanı sıra, on farklı dilde yerel anlatıcıların seslendireceği,  dizinin İspanya bölümü anlatıcısının Penélope Cruz, Latin Amerika anlatıcısının Salma Hayek olacağı belirtildi.

Planet Earth'in yaratıcılarının imzasını taşıyan sekiz bölümlük dizi, vahşi doğadaki hayvanların ve habitatlarının daha önce hiç görülmediği iddia edilen çekimlerini içeriyor.

Çekimleri dünyanın tüm kıtalarını kapsayan 50 ülkede, 600'ün üzerinde ekip üyesiyle dört yılda tamamlanan iddialı proje, Kuzey Kutbu'nun uzak ve vahşi doğasından gizemli derin denizlere, Afrika'nın uçsuz bucaksız manzaralarından Güney Amerika'nın çeşitlilik arz eden ormanlarına kadar dünyanın dört bir yanındaki olağanüstü habitat çeşitliliğine odaklanıyor.

“Tek Gezegen” adlı ilk bölümde, izleyiciler Brezilya yağmur ormanlarından Norveç'in Svalbard takım adalarına uzanarak, her bir hassas habitatın nasıl birbirine bağlı olduğunu ve bu gezegende hayatın sürmesi için hepsinin neden değerli olduğunu keşfedecek.

Sonraki bölümlerde, buz kaplı donmuş dünyalardan vahşi ormanlara, deniz kıyılarından çöllere ve otlaklara, açık denizlerden tatlı su bölgelerine ve ormanlara kadar, Dünya'nın önemli canlı toplulukları veya habitatları ele alınacak. Dünyanın en iyi vahşi yaşam sinematograflarından, araştırmacılarından ve bilim insanlarından bazılarını içeren geniş bir ekip ve en yeni 4K kamera teknolojisi sayesinde, her bölüm daha önce hiç filme çekilmemiş birçok göz alıcı sahne içeriyor.

Dizi hakkında geniş bilgi için: Netflix.com/OurPlanet 

Yorumlar