Medya ve Sinema-TV

Distopya'ya Teorik ve Eleştirel Yaklaşımlar tartışılacak

Uluslararası Distopya Film Festivali’nin Akademi Bölümü’nde “Distopya-Teorik ve Eleştirel Yaklaşımlar” başlıklı dokuz ayrı konuşmacının yer alacağı paneller düzenlecek.

Distopyaya Teorik ve Eleştirel Yaklaşımlar tartışılacak

10-12 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Distopya Film Festivali’nde kısa film yarışması, film gösterimlerinin yanı sıra akademi kapsamında uluslararası isimlerin yer alacağı “Distopya-Teorik ve Eleştirel Yaklaşımlar” başlıklı paneller gerçekleştirilecek..  

Panellerde; festivalin akademik danışmanlığını gerçekleştiren Oxford Üniversitesi’nden; Festival Akademik Danışmanı ve Oxford Üniversitesi’nden Dr. Emrah Atasoy “Distopyanın Tanım Sorunu”, Bologna Üniversitesi’nden Prof. Dr. Raffaella Baccolini “Distopyada Umut ve Toplumsal Cinsiyet”, Limerick Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tom Moylan “Distopya Çağında Ütopyanın Peşinde”, Zürih Üniversitesi’nden Doç. Dr. Simon Spiegel “Sinemada Ütopyalar ve Distopyalar”, Nottingham Trent Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Heather Alberro “Çevresel Yıkıma Ütopik ve Distopik Yanıtlar”, Boğaziçi Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Kayışcı Akkoyun “Distopya Yazınında Metinlerarası Diyaloglar”, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Emrah Suat “Sinemada Distopik Unsurlar: Stanley Kubrick”, Florida Üniversitesi’nden Doktora Öğrencisi Burcu Küheylan “Tekno-Distopyada Kadın Temsili” ve Londra Royal H. Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gregory Claeys “Eko-Distopya’dan Çıkış Yolları” konularını ele alacak.

Uluslararası Distopya Film Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve BKM Mutfak'ın katkıları ile Uluslararası Bağımsız Sinema ve Sanat Derneği tarafından düzenleniyor.

Yorumlar