Kültür Sanat

Usta Şair Yetkin Aröz vefat etti

Sarıyer'de Belediye Başkan Yardımcılığı ve ÇYDD Derneği Başkanlığı da yapan ünlü şair Yetkin Aröz vefat etti.

Usta Şair Yetkin Aröz vefat etti

Trabzon doğumlu olan ve ömrünün uzun yıllarını Sarıyer'de siyaset yaparak geçiren Ünlü gazeteci, şari ve yazar Yetkin Aröz vefat etti.

Yetkin Aröz'ün vefatını torunu  sosyal medyadan "Dedem Yetkin Aröz’ü kaybettik. Dedem Yetkin Aröz’ün cenazesi 15 Mayıs 2023 (bugün) İkindi namazına müteakip Şakirin Camii’nde kalkacak olup Karacaahmet mezarlığına defin edilecektir." mesajı ile duyurdu. 

SODEV üyesi, ÇYDD Sarıyer Kurucu Başkanı, SHP ve CHP görev yağmış ve bir dönem Sarıyer Belediye Başlkan Yardımcılığını da üstlenmiş Yetkin Aröz, edebiyat, Şiir, Siyaset - Politika kategorilerinde eserler kaleme almış tanınan bir yazar.  Yazarın kitapları Broy yayınevi tarafından okurlarının beğenisine sunulmuştu. 

Aröz'ün Angel Ablam, Dikiş Kutusu, Ve Geceden Namluya şiir kitaplarının yanı sıra  makalaelerinin yer aldığı 'Ucu Açık Bir Teslimiyet Ucu Açık Bir Alçaklık AB' başlıklı kitabı da yoğun ilgi görmüştü. 

Sarıyerli eğitmen ressam Muhip Sueltürk,  Yetkin Aröz'ün ölümüne dair mesajında "Türk Şiiri bir usta şairini kaybetti Yetkin Aröz Abimizi kaybetmenin hüznü içindeyım .Bugun ikindi namazını mutakip Şakırin Camii'den Karacaahmet Mezarlığında toprağa verilecektir. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" paylaşımında bulundu.

Yorumlar