Hristiyanlık

Hıristiyan dünyasında Paskalya heyecanı yaşanıyor

Paskalya bayramı öncesi pek çok ülkede yoğun hareketlilik yaşanırken, Hıristiyan müminler ayinler için kiliselere akın ediyor.

Hıristiyan dünyasında Paskalya heyecanı yaşanıyor

Kudüs'teki Hristiyanlar, Paskalya bayramı öncesi kutlanan Kutsal Perşembe nedeniyle Kıyamet Kilisesi'nde ayin düzenledi. Ayine katılanlar, okunan ilahiler eşliğinde mum yakıp dualar etti.

İspanya'da Paskalya kutlamaları

Hristiyanların en önemli dini bayramlarından biri olan Paskalya nedeniyle İspanya'nın Segovia şehrinde dini geçit töreni yapıldı.

Dev paskalya yumurtası Slovakya'da sergilendi

Slovakya'nın Kosice kentine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Lemesany köyünde, Hristiyanların en önemli dini bayramlarından biri olan Paskalya kutlamaları kapsamında dev Paskalya yumurtası sergilendi. Küratörü lokal mimar olan Jozef Kuruc tarafından bir yılda inşa edilen yaklaşık 800 kg ağırlığındaki dev yumurta, 5 metre uzunluğa ve 3 metre genişliğe sahip.

Brezilya'da Meşale Alayı

Brezilya'nın Goias eyaletindeki Goias kentinde Hristiyanların en önemli dini bayramlarından biri olan Paskalya nedeniyle Kutsal Hafta alayı düzenlendi. Katolikler, Kutsal Hafta boyunca kutlanan Fogareu'nun Alayı olarak bilinen Meşale Alayı'na katılmak üzere hazırlıklarını tamamladı. Katılımcılar, tövbekarlığı temsil eden, kukuleta ile yüzleri örtülmüş kıyafetlerle, ilk dönem Hristiyanları canlandıran gruplar, meşale alayına eşlik etti.

Avustralya'da havalimanlarının, Paskalya tatili öncesi yaşanan yoğunluğa cevap veremediği belirtildi.

Avustralya'nın en büyük kenti ve en fazla yolcunun diğer eyaletlere seyahat ettiği Sidney Havalimanı'nın Üst Yöneticisi (CEO) Geoff Culbert, yoğunluk nedeniyle daha önce yaşanan ve bugün yaşanacak gecikmelerden etkilenen yolculardan özür diledi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren oluşan uzun kuyruklarla başa çıkabilmek için üst düzey yöneticilerin bile terminallerde görev aldığını belirten Culbert, "Kuyrukları yönetmek ve insanların uçuşlarını yapmasını sağlamak için üst düzey yöneticileri ve personeli terminallerimizde görevlendirdik." ifadelerini kullandı.

Havalimanındaki güvenlik hizmetlerini sağlamak için sözleşme yapılan şirket Certis'in, ihtiyaç duyulan iş gücünü Kovid-19 salgını öncesi seviyelere döndürmek için mücadele ettiğini aktaran Culbert, Sidney Havalimanı'ndaki personel sorununun devam edeceğini söyledi.

Ülke içindeki seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından Aralık 2021'den bu yana Sidney Havalimanı'nda görevlendirilmek üzere 100 yeni çalışanı işe almaya çalışan Certis'in, bugüne kadar ancak 50 kişiyi işe almasının, gelecek günlerde daha fazla gecikmelere neden olabileceği belirtiliyor.

Yorumlar