Yurt

Türkiye'nin ilk AVM'si Galleria AVM şimdi hayalet alış veriş merkezi

İstanbul Bakırköy'de bulunan, Türkiye'nin ilk AVM'si olarak anılan Galleria, şimdilerde eski günlerinden çok uzakta.

Türkiyenin ilk AVMsi  Galleria AVM şimdi hayalet alış veriş merkezi

1988 yılında hizmet vermeye başlayan ve son yıllara kadar vatandaşların uğrak noktalarından biri olan Galleria, mağazaların çok büyük bir bölümünün kapanması nedeniyle hayalet yapıya döndü. Pek çok kişinin gençliğini geçirdiği AVM, artık görenlerin iç çekmesine neden oluyor.

Galleria AVM, Türkiye ekonomisi için de önemli yerlerden bir tanesiydi. Çünkü bu AVM, kurulduğu yıllarda pek çok firmanın şubeleşmeye başlamasının önünü açmıştı. Tabii İstanbulluların en popüler buluşma noktalarından birisi de bu AVM'ydi. Hâl böyle olunca vatandaş hem vakit geçirir

Galleria AVM, neden bu hâle geldi?


Hem İstanbul hem de markalar için oldukça önemli olan Galleria AVM'nin neden bu hâle geldiğini ise kimse bilmiyor. Ancak vatandaşlar, yönetimsel sorunlar veya insanların diğer AVM'lere gitmesinden kaynaklı olarak böyle bir durum yaşanmış olabileceğine inanıyorlar.

Bu arada; Galleria AVM'nin bir gün eski günlerine dönebileceğini düşünüyorsanız büyük olasılıkla yanılacaksınız. Çünkü AVM, birkaç yıldır yıkılacağı tartışmaları ile gündemde. Şu an için somut bir adım atılmış olmasa da AVM'nin yıkılıp, yerine otel ve redizans gibi yapıların inşa edileceği belirtiliyor. Bunun ne zaman gerçekleştirileceği ise bilinmiyor.

Sosyal medyada gündem oldu

Galleria AVM'nin son hâli, sosyal medya kullanıcılarının da dikkatinden kaçmadı ve yorumlar birbirini izledi. 

webtekno.com

Yorumlar