Yurt

Trakya arazilerinde Bill Gates patlaması!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yalansa da Bill Gates, Türkiye‘de bol miktarda arsa alıyor iddiası üzerine Trakya'daki arazilerin fiyatları uçtu!

Trakya arazilerinde Bill Gates patlaması!

Yerel bir gazetede ortaya atılan iddia, Türkiye emlak piyasasını salladı. İddiaya göre Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Türkiye‘de bol miktarda arsa alıyor ve bu arsaların önemli bir kısmı Trakya bölgesinde bulunuyordu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile bu haber yalanlandı. Ancak bu durum, fırsatçıların harekete geçmesine engel olamadı.

Bill Gates’in komşusu olacaksınız fırsatçılığı

NTV‘nin haberine göre, Trakya’daki bazı toprak sahipleri, Bill Gates’in komşusu olacaksınız vaadi ile arsa satmaya başladı.

 Fırsatçılar, özellikle mültecileri ve gurbetçileri hedefledikleri kampanyalarında, “Bill Gates ile komşu olmak” ifadesini kullanarak, parseli 8 bin Euro’dan arazi satışına başladı. Konuyla ilgili endişelenen Edirneli şehir planlamacı  insanların kandırılmasını engellemek için bir açıklama yaptı.

Namık Kemal Döleneken, “Trakya’da çok uzun yıllardan beri birçok yatırımcı yer alıyor, bu yeni bir şey değil. Bunların içinde yerli de var yabancı da var. Ancak hiçbir küresel yatırımcı, bir yerde yatırım yapacağı zaman ortaya çıkmaz. Hatta bu gelişmenin kolay kolay ortaya çıkmasını istemez. Böyle bir konu ortaya çıkıyorsa, gerçek olsa da olmasa da bir nedeni olabilir, daha önce burada yatırım yapmış olanlar yerlerini değerlendirmek, fiyatlarını artırmak için bu tür haberlere, sansasyona ihtiyaç duyarlar, bunu ortaya çıkarmak için yapılan söylentidir bence. Böylece burada, özellikle pandemi nedeniyle durağanlaşan emlak piyasasını canlandırmak için bir haberdir, diye düşünüyorum. Çok insan yatırım yaptı. Hızla bunları değerlendirmek istiyorlar. Pandemiden dolayı da değerlendirme olanakları yok. Bunun tek yolu, böyle sansasyonel haberlerle piyasayı canlandırıp yüksek fiyata satabilmek.”

Sözlerine “Dış yatırımcıya karşı dikkatli olalım.” diyerek devam eden Döleneken, İnsanımızın bilinçlenerek yatırım yapmadan önce araştırma yapması gerektiğini belirtti.

Yorumlar