Yurt

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Önümüzdeki Koronavirüs Süreciyle İlgili "Kaygı Verici" Dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Önümüzdeki Koronavirüs Süreciyle İlgili "Kaygı Verici" Dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Önümüzdeki Koronavirüs Süreciyle İlgili Kaygı Verici Dedi

Türkiye'nin 2 Ağustos koronavirüs tablosunu sosyal medya hesaplarından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı ve tatil süresince tedbir eksikliğini, önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak sonuçlar açısından "kaygı verici" olarak nitelendirdi.

Yeni tip koronavirüs salgını hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre günlük vaka sayılarında her geçen gün yeni bir rekor kırılırken, dünya genelindeki vaka sayıları da 18 milyonu geçmiş durumda. Şimdiye kadar hastalanan kişilerden 690 bininin hayatını kaybettiği biliniyor.

Öte yandan ülkemizdeki tabloya baktığımızda vaka sayılarının son bir aydır 1.000'in altında sabit kaldığını görüyoruz. Günlük sayıları her gün sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü paylaşımında ise önümüzdeki koronavirüs süreciyle ilgili "kaygı verici" dedi.

Fahrettin Koca: Tedbir eksikliği kaygı verici:

Türkiye'nin 2 Ağustos koronavirüs tablosunu sosyal medya hesaplarından paylaşan Sağlık Bakanı, son 3 günde yeni hasta sayılarımızın arttığı illerde zatürre oranının aynı kaldığını, ülke genelindeki ağır hasta sayımızın kontrol altında göründüğünü belirtti.

Bununla birlikte Koca, Kurban Bayramı ve tatil süresince tedbir eksikliğini, önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak sonuçlar açısından "kaygı verici" olarak nitelendirdi. Bakan Koca, paylaşımının tamamında şu ifadelere yer verdi:

"Son 3 günde yeni hasta sayılarımızın arttığı illerde zatürre oranı aynı kaldı. Ülke genelinde ağır hasta sayımız kontrol altında görünüyor. Kurban Bayramı ve tatilde tedbir eksikliği ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak sonuçları açısından kaygı verici."

Bugün, 987 kişi koronavirüse yakalandı:

Güncel verilere baktığımızda 2 Ağustos itibarıyla yapılan 40.247 test sonucu 987 yeni hastanın koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. Bugün 18 hasta virüs nedeniyle hayatını kaybederken, 978 kişi ise sağlığına kavuştu.
 

Son verilerle birlikte şimdiye kadar ülkemizde virüse yakalanmış olan toplam hasta sayısı 232.856'ya, toplam vefat sayısı 5.728'e, virüsü atlatıp sağlığına geri kavuşan toplam kişi sayısı ise 216.494'e yükseldi.


 
 

Yorumlar