Yurt

Ramazan Bayramında da sokağa çıkma yasağı olabilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kurban Bayramında sokağa çıkma kısıtlamasının ihtimaller dahilinde olduğunu söyledi.

Ramazan Bayramında da sokağa çıkma yasağı olabilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, koronavirüs salgını ile ilgili olarak, halkın uyarılara uyduğunu ve vaka sayısında düşüşe geçildiğini belirterek, tedbirlerin ramazan ayı ile bayramda da devam edeceğini belirtti.

24 TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kalın, "Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaller dahilinde mi?" sorusuna "İhtimaller dahilindedir" cevabını verdi ve şöyle devam etti:

"Bu önümüzdeki üç haftada salgının seyri tarafından belirlenecek bir takvim. Şu an bir şey söylemek için erken. Bu konuyla ilgili Bilim Kurulu'nun önerileri alındıktan sonra varılacak nihai kararı, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır" dedi.

Sağlık altyapısına yapılan yatırımlar olmasaydı Türkiye'nin salgına çok daha hazırlıksız yakalanabileceğini söyleyen Kalın, "Ekonomi ve orduları bizden daha güçlü ve büyük ülkelerin ne hale geldiğini gördük. Biz elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanarak, neler yapılabileceğin bu vesile ile göstermiş olduk. Bundan sonrası için tarım, gıda, biyogüvenlik, siber güvenlik gibi alanlarda Türkiye sağlam altyapısını daha da güçlendirmeye devam edecek" diye konuştu.

Normalleşme takviminin sektör sektör çalışıldığını, bazı illerin durumunun daha iyi olduğunu, bunlar göz önüne alınarak normalleşme sürecine geçileceğini ifade eden Kalın, "Yeni normal sürece geçildiği zaman eğer insanlar kurallara uymayıp rehavete kapılırsa ikinci bir dalga olabilir. O yüzden temkinli gidiyoruz" dedi.

Yorumlar