Yurt

Mavi Balina kabusu hortladı mı dedirten bir intihar olayı yaşandı

İstanbul'da intihar eden gencin telefonunda Mavi Balina isimli oyunun yüklü olduğu ve intihar sebebinin bu oyun olduğu üzerinde duruluyor.

Mavi Balina kabusu hortladı mı dedirten bir intihar olayı yaşandı

Mavi Balina oyunu nedeniyle bir dönem yaşanan intihar vakalarına bir yenisinin daha eklendiğinen endişe ediliyor.

İHA'nın haberine göre; İstanbul Pendik’te yaşayan 22 yaşındaki Fatih Çakmak, dün gece saatlerinde canına kıydı. Bir süredir psikolojik tedavi gördüğü belirtilen genç adamın cep telefonunda, Mavi Balina isimli oyunun yüklü olduğu öğrenildi. Çakmak’ın ölümüyle ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Olay, Pendik ilçesine bağlı Kavakpınar Mahallesi’ndeki Yağdeller Sokak’ta meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, 10 katlı bir apartmanın 9’uncu katında yaşadığı öğrenilen Fatih Çakmak isimli genç, apartmanın 9’uncu katından atlayarak intihar etti. 

Olayı gören kişilerin durumu bildirilmesi üzerine olay yerine, olay yeri inceleme polisleri ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yaptığı incelemenin ardından genç adamın cansız bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CEP TELEFONUNDAKİ MAVİ BALİNA OYUNU ENDİŞELENDİRDİ

İntihar eden kişinin telefonunda Mavi Balina isimli oyunun yüklü olduğu ve intihar sebebinin bu oyun olduğu üzerinde duruluyor.

Çakmak’ın psikolojik tedavi amaçlı ilaçlar kullandığı da öğrenildi.

Mavi Balina'ya karşı 11 UNICEF uyarısıUNICEF, anne babalara intihar ettiren Mavi Balina oyunundan çocuklarını kurtarmak için tavsiyelerde bulundu

 

MAVİ BALİNA OYUNU NEDİR? 

Mavi Balina Challenge olarak da bilinen ve birçok ülkede var olduğu iddia edilen oyunun 50 bölümden oluştuğu belirtiliyor. İddialara göre, oyunun son bölümünde oyuncunun intihar etmesi isteniyor.

Oyun ilk olarak 2013 yılında Vkontakte isimli sosyal ağda yer alan “F57” isimli bir grup üzerinden yayılmaya başladı. Oyunla bağlantılı ilk intihar vakasının 2015 yılında gerçekleştiği düşünülüyor.

Yorumlar