Güncel

Ünlü Türk Tenisçisi Hayri Ayaz vefat etti

Teniste 1960 Gençler Türkiye Şampiyonu, eski milli takım antrenörlerimizden Hayri Ayaz hayata veda etti

Ünlü Türk Tenisçisi Hayri Ayaz vefat etti

Eski Tenis Milli Takım Antrenörü Hayri Ayaz bugün düzenlenen cenaze merasimi sonrası Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

Hayri Ayaz kimdir?

1943 yılı Ankara doğdu.  Ankara Atatürk Lisesi’nden 1962, A.İ.T.İ Akademisinden 1967 yılında mezun oldu. Liseyi bitirdiği yıl, Piknik müessesesinde kasa ve işletmeci olarak çalışmaya başladı. Bu süreç içinde yüksek tahsilime devam etti. 1975 yılı sonlarında Petkim Petrokimya Holding A.Ş ‘de göreve başladı. Mali işler müdürlüğü finansman servisi şefliği yağarken Petkim Teftiş Kurulu Başkanlığı mali-idari müfettiş kadrosuna atandı. 1987 yılında emekli oldu. 1990-96 yılları arasında T.B.M.M genel sekreterliği danışmanlığı görevinde bulundu.

Tenis dünyasına 19 Mayıs Stadyumu Tenis Kulübünde (A.T.K) 1953 yılında bolboy olarak  adım attı. 1955 yılında A.T.K’ da düzenlenen bolboylar arası tenis turnuvasında birinci oldu. 1956'da gençler Ankara Bölgesi ve Türkiye Şampiyonaları’nda 1958 yılında teklerde üçüncü, 1959 yılında Ankara Bölgesi ve Türkiye Şampiyonluğu’nda teklerde ikinci ve çiftlerde birinci, 1960 yılında Ankara ve Türkiye tek ve çift erkekler birinciliği ile aynı yıl yapılan Karedeniz Kupası şampiyonluğunda teklerde ikinci ve çift erkeklerde birinciliği kazandı. 1961'de Ankara Bölgesi tek ve çift erkekler birincisi oldu.  Bu yıllarda T.T.F ve B.T.G.M tenis faaliyetleri çerçevesinde düzenlenen müsabakalara katılıyordu.

1961 yılının sonbaharında  Atatürk Lisesi’nin futbol sahasında top oynar sağ kolu dirsekten kırıldığı için tenis müsabakalarına veda etti.  1965 yılında tenise tekrar döndü. 1967 yılında A.T.K takımına girmeyi başardı. 1970’li yıllarda Ankara Bölgesi büyükler kategorisinde final, yarı finaller oynadı. Çift erkeklerde birinci oldu. Türkiye klasmanına girdi. 1974 yılında çift erkeklerde Türkiye şampiyonu oldu. 15. Ankara Uluslararası Tenis Turnuvasında, turnuvanın iki nolu seri başı Amerikalı tenisçiyi yendi.

Sol dizindeki menüsküs nedeniyle tenis maçlarına oyuncu olarak 1977 yılında veda etti.

1976 yılında başladığı antrenörlük hayatında Avrupa onaltı yaş eleme gurubuna katılacak milli takımımızı çalıştırdı. . Selçuk Berilgen, Metin Gülmezoğlu, Hamit Olcay (ANK.) Nazmi ve Nazım Çolak (İZM.)’ tan oluşan milli takım dünyanın teniste en ileri ülkeleri Batı Almanya, Yugoslavya ve Romanya ile A.T.K kortlarında karşılaştı ve performansları ile takdir toplandı.

Uzun yıllar milli takım tenis antrenörlüpü yapan Hayri Ayaz, 23 Temmuz 2022 tarihinde Ankara'da hayata veda etti.

Yorumlar