Güncel

Fenerbahçe Anadolu Efes'i 92-80 yenerek şampiyon oldu

Anadolu Efes'i 92-80 mağlup ettiği serinin dördüncü müsabakasının ardından ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde 3-1 üstünlük kuran Fenerbahçe Beko şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe Anadolu Efesi 92-80 yenerek şampiyon oldu

Anadolu Efes: 80 - Fenerbahçe Beko: 92

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Aytuğ Ekti, Kerem Baki, Alper Altuğ Köselerli

Anadolu Efes: Larkin 10, Micic 10, Bryant 10, Singleton 17, Pleiss 17, Buğrahan Tuncer 3, Dunston 8, Erten Gazi, Egemen Güven, Ömer Can İlyasoğlu 3, Yiğitcan Saybir 2

Fenerbahçe Beko: Henry 6, De Colo 17, Biberovic 3, Vesely 18, Booker 9, Metecan Birsen 4, Şehmus Hazer 5, Melih Mahmutoğlu 13, Guduric 16, Ahmet Düverioğlu 1

Anadolu Efes: 80 - Fenerbahçe Beko: 92

1. Periyot: 12-24

Devre: 35-41

3. Periyot: 61-70

ING Basketbol Süper Ligi play-off finalinin dördüncü maçında Anadolu Efes'i 92-80 yenerek seriyi 3-1'e getiren Fenerbahçe Beko, 2021-2022 sezonu şampiyonu oldu.

Müsabakaya iyi başlayan Fenerbahçe Beko, ilk 5 dakikayı 11-7 üstün geçti. Son bölümde Guduric'in serbest atışlarıyla farkı çift hanelere (10-21) taşıyan sarı-lacivertliler, çeyreği 24-12 önde kapattı.

İkinci çeyreğe de etkili başlayan sarı-lacivertliler, 11. dakikada Şehmus Hazer'in basketiyle farkı 16 sayıya kadar çıkardı: 12-28. Savunma sertliğini artıran Anadolu Efes, 15. dakikada Larkin'in üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle farkı tek hanelere çekti: 24-33. Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 41-35 üstün gitti.

İkinci yarıya etkili başlayan Anadolu Efes, Singleton'ın 22. dakikadaki üç sayılık basketiyle farkı 1 sayıya indirdi: 42-43. Vesely ve Henry'nin basketleriyle toparlanan Fenerbahçe Beko, 25. dakikayı 55-50 önde geçti. Melih Mahmutoğlu'nun 27. dakikadaki üç sayılık atışıyla farkı yeniden çift hanelere (50-61) yükselten Fenerbahçe Beko, final periyoduna 70-61 önde girdi.

Son çeyreğe iyi başlayan Fenerbahçe Beko, 33. dakikada Booker'ın basketiyle farkı 14 sayıya çıkardı: 65-79. Üstün oyununu sürdüren ve 36. dakikada farkı 19 sayıya (68-87) kadar taşıyan sarı-lacivertliler, baştan sona üstün götürdüğü müsabakada parkeden 92-80 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko'da Vesely 18, De Colo 17 sayı kaydetti.

ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Anadolu Efes'e 3-1 üstünlük kurarak şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Beko, kupasını aldı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan ve Fenerbahçe Beko'nun Anadolu Efes'i 92-80 mağlup ettiği serinin dördüncü müsabakasının ardından kupa töreni gerçekleştirildi.

Basketbol Süper Ligi'nde 10. kez zirvede yer alan Fenerbahçe'de kaptan Melih Mahmutoğlu'na şampiyonluk kupasını, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu takdim etti.

Kupa töreninin ardından büyük sevinç yaşayan sarı-lacivertli oyuncular ve teknik heyet, şampiyonluğu Quenn'in "We are the champions" şarkısı eşliğinde kutladı.

Törende Anadolu Efesli teknik heyet ve oyunculara da ikincilik ödülleri verildi.

ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Anadolu Efes'e 3-1 üstünlük kurarak şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Beko'da şampiyonluk sevinci yaşandı..

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan final serisi dördüncü karşılaşmasının ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Sertaç Komsuoğlu, çok zor bir sezonu mutlu tamamladıklarını söyledi.

Fenerbahçe'nin her turnuvada şampiyonluğa oynadığını belirten Komsuoğlu, "Fenerbahçe her zaman gerek Türkiye'de gerek Avrupa'da şampiyonluğa oynar ama bu yıl biraz taraftarlarımızı üzdük. Bazı yaşadığımız olaylar oldu, özellikle Rus takımlarının THY Avrupa Ligi'nde çekilmesinden sonra orada ciddi anlamda mağdur olduk. Fenerbahçe her zaman Dörtlü Final'de olur. Taraftar da buna her zaman alışıktır, bu nedenle taraftarlarımız doğal olarak üzüldü ama hepsine teşekkür ediyorum çünkü Türkiye ligi play-offlarında bizi inanılmaz desteklediler, hep yanımızda oldular." diye konuştu.

Teknik heyet ve oyunculara teşekkür eden Komsuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok fazla sakatlık yaşadık ama sezon sonunu iyi getirdik. Seneye çok daha iddialı olacağımıza inanıyorum. THY Avrupa Ligi'nde tekrar Dörtlü Final'de iddialı olacağımız düşünüyorum. İnşallah bu doğrultuda devam edeceğiz. Fenerbahçe bu sene 2 kupa aldı. Fenerbahçe'nin TBL 2'deki takımı da şampiyon oldu. Bir teşekkürü de Başkanımız Sayın Ali Koç ve yönetim kurulumuza göndermek istiyorum çünkü her zaman yanımızda oldular. Çok zor günlerimizde desteği esirgemediler. Son teşekkürü de aileme göndermek istiyorum. Zor maratonda evimize gidemiyor ailemizle ilgilenemiyoruz ama onlar hep yanımızda oldular."

Başantrenör Aleksandar Djordjevic ise "Oldukça mutlu ve gururlu hissediyorum. Bu şampiyonluğu kazandığımız için herkesle gurur duyuyorum. Çok zor bir sezon oldu. Sakatlık ve başka nedenlerden dolayı birçok sıkıntı yaşadık. Doktorlarımız ve sağlık ekibimiz çok güzel bir iş çıkardı. Oyuncular inanılmaz bir karakter ortaya koydu. Oyun planımıza inandılar. Fenerbahçe'ye bu geceyi yaşattığımız için kendimle de gurur duyuyorum. Anadolu Efes gerçekten çok zor bir rakip." değerlendirmesinde bulundu.

Basketbolculardan Şehmus Hazer de "Şu an çok mutluyum. Çok zor bir sezon geçti, önemli aksilikler yaşadık ve sonunda kupayı aldık. Bu bizim için çok tatmin edici bir şey. Hedeflerimizden biri buydu, çok iyi bir rakiple oynadık. Final serisine ona göre hazırlandık. Hak ettiğimizi düşünüyorum sonuna kadar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." şeklinde görüş belirtti.

Yorumlar