Dünya

Pazar günü maç yapmayan amatör küme takımı Hollanda Kupası'nda finale koşuyor

Hollanda'da dindar kasabanın amatör takımı, Pazar günü maç yapıyor ama finale kalırsa sorun büyük, çünkü final maçı pazar günü oynanacak.

Pazar günü maç yapmayan amatör küme takımı Hollanda Kupasında finale koşuyor

Amatör Küme takımı Spakenburg, Hollanda Süper Ligi’nin (Eredivisie) yedinci sırasındaki Utrecht’i kendi sahasında 4-1 yenerek, yarı finale yükselmeyi başardı.

Spakenburg, Hollanda’da profesyonel futbol liginin başladığı 1956 yılından bu yana, Hollanda Kupası'nda yarı finale yükselen üçüncü amatör takım oldu.

Rakibi ya Ajax, ya PSV ya da Feyenoord olacak

Hollanda’da profesyonel futbol liginin başladığı 1956 yılından bu yana, ulusal kupa turnuvasında yarı finale yükselen üçüncü amatör takım olan Spakenburg, kura çekimi sonrası ülkenin üç büyük takımı Ajax, PSV ve Feyenoord’dan birisiyle eşleşecek.

Eğer Spakenburg amatör kulübü bu turu da geçmeyi başarırsa, 30 Nisan Pazar günü, Rotterdam’daki De Kuip Stadyumu’nda final maçına çıkacak.

Ama hem amatör kulüp hem de Hollanda Futbol Federasyonu için asıl sorun bu tarih. Çünkü Spakenburg kulübü, dindar kasabanın dindar bir takımı ve tüzüğü gereği Pazar günü maça çıkmıyor.

Yorumlar