Dünya

Korku filmi gibi: Gökten kanlar içinde kuşlar yağdı

Avustralya’da gökyüzünden çığlık atan, gözleri ve gagaları kanayan yaklaşık 60 kuşun düştüğünğ görenler büyük şaşkınlık yaşadılar.

Korku filmi gibi: Gökten kanlar içinde kuşlar yağdı

Casper’s Bird Rescue adlı kuruluşun kurucusu olan  Sarah King, Facebook'tan  Avustralya’da gökyüzünden çığlık atan, gözleri ve gagaları kanayan yaklaşık 60 kuşun yağdığını belirterek bazı fotoğraflar paylaştı.

Adelaide yakınlarındaki One Tree Hill’deki bir okul yakınlarına düşen kuşların zehirlendiğinin tahmin edildiğini belirten Sarah King, olaya müdahale etmesi için çağrılan kurtarma ekiplerinin buldukları 60 hayvanın 58’inin olay yerinde öldüğünü belirtiyor.  Çoğu yerli tür olan uzun gagalı corellalardan oluşan kuşlar koruma altındaki türlerden ve tarım alanlarına zarar vermelerinden dolayı yoğun şikayet ediliyor.

Casper’s Kuş Kurtarma örgütünün (Casper’s Bird Rescue) Kurucusu Sarah King The Guardian’a yaptığı açıklamada ekibinden bir kişinin kuşları çarşamba günü bulduğunu söyledi.

Kurum, kuşların bilinçli zehirlendiğine inanıyor. Diğer corella türleri Avustralya’da tarım ürünlerine zararlı kuşlar olarak görülüyor. Yerel konsey bunlarla öldürücü olmayan metotlarla savaşmayı öneriyor.

Yorumlar