Dünya

Dünyada bugün 3 ayrı ülkede 5 büyük deprem oldu

Meksika'nın güneyinde 5,9 büyüklüğünde, Papua Yeni Gine'de 6,7 büyüklüğünde 2 deprem ve Afganistan'da 5,5 ve 6,2 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Dünyada bugün 3 ayrı ülkede 5 büyük deprem oldu

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezinden (USGS) yapılan açıklamada; Meksika'nın güneyinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaklaşık 108 kilometre derinlikte meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Öte yandan, eyaletin başkenti Oaxaca de Juarez'de deprem güçlü şekilde hissedildi. Deprem sırasında amfi tiyatroda performans gösteren bir grup sahneden indirildi.

Meksiko'nun bir kısmında sismik alarmları tetiklediği

Oaxaca Valisi Salomon Jara Cruz, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, halka sakin kalmaları çağrısında bulunarak, yetkililerin eyalet genelinde depremin etkilerini kontrol ettiğini bildirdi. Depremin başkent Meksiko'nun bir kısmında sismik alarmları tetiklediği, bunun sonucunda bazı kent sakinlerinin sokaklara çıktığını ancak çoğu bölgede sarsıntı hissedilmediği belirtildi.

6 dakika arayla 6,7 büyüklüğünde 2 farklı deprem meydana geldi

Papua Yeni Gine'nin kuzeydoğusunda 6,7 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi. Madang kentinin 52 kilometre ve 56 kilometre güneydoğusunda, yaklaşık 6 dakika arayla 6,7 büyüklüğünde 2 farklı deprem meydana geldiğini bildirdi. Biri 74 kilometre, diğeri 53,5 kilometre derinlikte kaydedilen depremlerin ardından tsunami uyarısı yapılmadı. Depremde henüz herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi.

Afganistan'da 5,5 ve 6,2 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Herat'ta yerel saatle 11.00 civarında 8 dakika arayla 5,5 ve 6,2 büyüklüğünde iki depremin meydana geldiği bildirildi.

Sarsıntıların yerin 11,4 ve 10 kilometre derinliğinde gerçekleşti

Açıklamada, 5,5 ve 6,2 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssünün Herat'ın Zinda Can ilçesi merkezinden sırasıyla 29 ve 35 kilometre uzaklıkta olduğu belirtilerek, sarsıntıların yerin 11,4 ve 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği ifade edildi. Açıklamada depremler sonrası iki artçı sarsıntının kaydedildiği aktarıldı.

Yorumlar