Dünya

ABD'nin iki eyaletinde Sıcaklıklar birden 30 derece düştü

ABD'de iki eyalette 30 derece birden düşen sıcaklık nedeniyle aniden kış mevsimine geçildi. ABD'de meydana gelen kutup girdabı Montana ve Colorado eyaletlerinde sıcaklıkların kısa bir süre içinde 30 ila 33 derece arasında düşmesine neden oldu.

ABDnin iki eyaletinde Sıcaklıklar birden 30 derece düştü

ABD'nin Montana ve Colorado eyaletlerinde birçok şehirde polar vortex (kutup girdabı) ile kısa sürede sıcaklık 30-33 derece birden düştü. Düşüş sonrası iki eyalet kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplandı

Dünya yaz mevsimini yaşarken, ABD'de meydana gelen kutup girdabı, ülkede şaşkınlığa neden oldu. ABD'nin Montana ve Colorado eyaletlerinde sıcaklıkların kısa bir süre içinde 30 ila 33 derece arasında düşmesine neden oldu. Bir gün öncesinde 30-35 dereceler ile yaz mevsimini yaşayan ABD halkı, saatler içerisinde aniden kış mevsimine geçti.


SOKAKLAR BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANDI
Ülkede sıcaklık 1-3 derecelere düştü. Colorado eyaletinde meydana gelen kar yağışı nedeniyle bir çok Amerikalı başta Denver ve Springs şehirleri olmak üzere birçok şehre akın etti. Öte yandan Salı günü beklenen kar yağışlarının ardından perşembe günü hava tekrar ısınmaya başlayacak.


KUTUP GİRDABI NEDİR?
Kutup girdabı, kutuplarda her zaman bulunan soğuk halkasının aşağı doğru yayılması sonucu Kanada ve ABD'de sıcaklığın bir anda 25-30 derece düşmesini sağlayan soğuk akımı dalgası olarak biliniyor.

Yorumlar