Teknoloji

The New York Times, sözcük oyunu Wordle'yi satın aldı

Popüler mobil oyunu Wordle, oyun pazarına giren The New York Times tarafından satın alındı.

The New York Times, sözcük oyunu Wordleyi satın aldı

The New York Times, Wordle uygulamasının yaratıcı yazılımcısı Josh Wardle’dan “yedi rakamlı düşük bir miktara” satın aldığını duyurdu. Satın alma sonrasında oyunun yeni ve eski oyuncular için ücretsiz olmayı sürdüreceği bildirildi. Ayrıca şirket oyunun tasarımında herhangi bir değişiklik de yapmayacak.

The New York Times satın alma sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“The Times, İngilizce konuşan, dünyayı anlamak ve etkileşime geçmek isteyen herkesin mutlaka üye olması gereken bir platform olmaya devam ediyor. New York Times Games ise bu stratejinin önemli bir parçası.”

The New York Times 2011 yılında iş stratejisini değiştirmiş ve içerikleri dijital platform üzerinden tüketen okurlar için ücretli abonelik şartı getirmişti. Dolayısıyla gazetenin oyun yönünden yaptığı bu hamle şirkete yeni kullanıcılar getireceği tahmin ediliyor. Ayrıca bu şirketin ilk satın alımı değil. Geçen ay içinde The Athletic isimli spor sitesini 550 milyon dolara satın almış ve bununla birlikte1.2 milyon yeni kullanıcıyı bünyelerine kattıklarını açıklanmıştı.

Wordle Oyununu Satın Alan The New York Times’ta Geçen Sene 500 Milyon Defa Oyun Oynandı
Wordle uygulamasının şirket tarafından satın alınmasından sonra The Times oyunları büyümeye devam ediyor. Çapraz bulmaca, Spelling Bee, Letter Boxed, Tiles ve Vertex oyunları kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanmıştı. Şirketin açıklamasına göre bu oyunlar geçen sene 500 milyondan fazla oynandı. Bu durum oyunların kullanıcılar üzerinde ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.

Oyunun yaratıcısı Josh Wardle ise şunları söyledi:

“New York Times Games aslında bu oyunun yaratılmasında oldukça önemli bir parçaya sahip. Dolayısıyla [şirketin] bu hamlesi aslında benim için oldukça doğal.”

Bu ay başında oldukça konuşulan Wordle kullanıcısına her gün beş harflik bir kelimeyi en fazla altı tahminde bulması isteniyor. Geçen kasım ayında sadece 90 kişinin kayıtlı olduğu oyun ocak ayında 300,000 üyeye sahipti. Ancak The Times’ın açıklamasına göre şu anda uygulamayı aktif olarak oynayan kişi sayısı milyonları buldu.

Yorumlar