Teknoloji

Google'un yeni yapay zeka uygulaması LaMDA

Google, LaMDA’yı gelecekte yapay zeka ile konuşmalarını mükemmelleştirecek en önemli parça olarak tanıttı.

Googleun yeni yapay zeka uygulaması LaMDA

Yapay zeka alanında uzun süredir çalışan Google şirketi, akıllı telefonlar için tasarladığı Google Asistan ile ilk deneyimini yaşamıştı.  Ancak Google Asistan özellikle sesli sohbetler alanında sorun yaşatıyordu. Google yeni yapay zeka uygulaması LaMDA ile bu sorunu değiştirmeye hazırlanıyor. LaMDA’nın, gelecekte Google Asistan, Arama ve Workspace gibi servislere entegre edilmesi bekleniyor. .

Yapay zekanın yaşadığı iletişim sorunlarını çözmek isteyen Google, LaMDA isimli yapay zeka algoritmasını 18 Mayıs’ta düzenlenen I/O etkinliğinde tanıttı.

İnsan sohbetlerinin açık uçlu olduğunu ve çoğu zaman bir yerde başlayıp başka yerde sonlandığını söyleyen Google yetkilileri, LaMDA’yı gelecekte yapay zeka ile konuşmalarını mükemmelleştirecek en önemli parça olarak tanıttı ve LaMDA sayesinde yapay zekanın sohbetleri daha iyi kavrayacağını söyledi.

Google, LaMDA için bazı ayarlamalar yaparak Pluto ve kağıttan uçak senaryolarını gösterdi. Bu senaryolarda yapay zeka tanımlandığı gezegen ya da nesne gibi davranarak konuşmayı ona göre ilerletiyor. Bir gezegenle konuşma hissiyatını veren algoritma, gerçek uçakmışçasına cevap veriyor.

Yorumlar