Teknoloji

Facebook, Trump'ın Koronavirüs Açıklamasını 'Yanlış İddia' Sebebiyle Sildi

Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı bir paylaşımı ilk kez kaldırdı. Bunun nedeniyse Trump'ın COVID-19 hastalığıyla ilgili yaptığı açıklamalardı. Facebook yetkilileri, açıklamanın yanlış iddialar içerdiğini belirtiyorlar.

Facebook, Trumpın Koronavirüs Açıklamasını Yanlış İddia Sebebiyle Sildi

Koronavirüs salgını nedeniyle herkes, üzerine düşen şeyleri yerine getirmeye çalışıyor. Örneğin bilim insanları, hastalığa karşı aşı ve ilaç çalışmalarını sürdürürken hükümet yetkilileri de salgının yayılmasını önleyebilmek adına çeşitli çalışmalar yapıyorlar. Ayrıca pek çok insanın hayatının bir parçası haline gelen sosyal medya platformları da bu konuda çalışmalar yürütüyor ve yanlış bilginin yayılmasını engellemek için çalışıyorlar.

İnternet ortamında yayılan bilgilerin doğruluğunu kontrol altında tutmak çok zor. Üstelik yanlış bir açıklama, tüm dünyanın yakından tanıdığı insanlardan geldiği zaman çok daha hızlı bir şekilde yayılıyor. Hal böyle olunca da yetkililer, dünyaca ünlü isimlerin yaptıkları paylaşımları daha yakından takip ediyorlar. Facebook, bu minvalde ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılan bir COVID-19 açıklamasını platformdan kaldırdı.

Sosyal medya platformlarıyla anlaşabilen bir isim olmayan Trump, bir süre önce de Twitter'la karşı karşıya gelmişti. Yaşanan son gelişmeler, Trump'ı bir kez daha kızdıracak gibi görünüyor. Dilerseniz hemen, Donald Trump'ın Facebook'tan kaldırılan açıklamasında hangi detayların yer aldığına ve açıklamanın neden kaldırıldığına yakından bakalım.

Donald Trump, Fox'a verdiği bir röportaj sırasında çocukların, COVID-19'a karşı bağışıklık kazanmış olduğunu söylüyordu. Ancak bu tür bir bilginin kesinliği yoktu. Trump'ın açıklaması, bilimsel verilere dayanmamasının yanı sıra gerçeği de yansıtmıyordu. Hal böyle olunca da Facebook yetkilileri harekete geçerek bu açıklamaların olduğu Facebook paylaşımını kaldırdılar.

Facebook'tan açıklama
Konuyla ilgili olarak bir Facebook sözcüsünden açıklama geldi. Sözcü, söz konusu paylaşımda koronavirüs salgınıyla ilgili yanlış iddiaların olduğunu açıkladı. Bu durumun dezenformasyona neden olabileceğini ifade eden sözcü, paylaşımın Facebook politikalarına da aykırı olduğunu bu yüzden de kaldırıldığını söyledi. Bu gelişmeyle birlikte Facebook, Donald Trump'ın bir paylaşımını tarihte ilk kez kaldırmış oldu.

Trump'ın COVID-19'la ilgili açıklamaları, Twitter üzerinden de paylaşılmaya çalışıldı. Ancak benzer bir şekilde Twitter yetkilileri de bu paylaşımı kaldırdılar. Ayrıca aynı paylaşımın farklı kaynaklardan paylaşılmasının da önüne geçildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan bir Twitter sözcüsü; bunun kasıtlı bir şey olmadığını, açıklamaların insanları yanlış yönlendirebilme ihtimali nedeniyle paylaşımın engellendiğini ifade etti.

 

Yorumlar