Turizm

Seyahat Sağlık Sigortasına dair merak edilenler

Seyahat Sağlık Sigortası ile ilgili 5 bilinmesi gereken detaylar

Seyahat Sağlık Sigortasına dair merak edilenler

 Yurt dışına çıkmak isteyenlerin vize işlemlerinin yapılabilmesinin ön koşullarından biri olduğu için, “Seyahat Sağlık Sigortası” vize sigortası olarak da adlandırılıyor.

Seyahat Sağlık Sigortası ile ilgili 5 önemli detay var.

Vize almak için seyahat sağlık sigortası zorunlu:  Seyahat sağlık sigortası yurt dışı seyahatleri için gerekli vize işlemlerinin yapılması açısından zorunludur. Vize başvurusunda birçok ülkenin konsoloslukları tarafından zorunlu evraklar listesindeseyahat sağlık sigortası yer alıyor.

Seyahat sağlık sigortası için yaş sınırı yok: 0-80 yaş aralığındaki herkes için seyahat sağlık sigortası yapılıyor. İlerleyen yaşlarda yaptırılan seyahat sigortaları için ek prim talep eden firmalar var. 

Seyahat sağlık sigortası en az 1 gün, en fazla 1 yıllık yaptırılabilirsiniz: Seyahat sağlık sigortası sadece seyahatte olunacak günler kadar yaptırabilirken, düzenli olarak seyahat edenler 1 yıllık olarak da düzenleyebilmektedir. 

Seyahat sağlık sigortası teminatlarınızı zenginleştirebilirsiniz: Seyahat sağlık sigortası genel şartlarında bulunan ve özel şartlarda yer alan teminatlar; acil durum ya da kaza halinde tedavi teminatı, sigortalının sağlık nedenli ile alakalı nakli, vefattan sonra cenaze nakli, defin işlemleri harcamaları, seyahat iptali ya da yarıda kesilmesi ve tıbbi danışmanlıktır. Seyahat sağlık sigorta poliçenize dahil olarak sunulan bir diğer ve cazip avantaj ise havayolları içerisinde kaybolmuş, check-in işlemlerinin tamamlanmış ve kayıp raporu oluşturulmuş valizlerinize verilen kayıp bagaj teminatıdır.

Seyahat sağlık sigortasını iptal edebilirsiniz: Seyahatin iptal olması durumunda seyahat sağlık sigortası iptal edilebilmektedir. Poliçe başlangıcından 24 saat önce sigorta şirketine bildirim yapılması koşuluyla kolaylıkla iptal edebilirsiniz.

Yorumlar